Cum influenţează anticoncepționalele pofta de sex și relația de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care iau anticoncepționale au un apetit sexual mai redus decât cele care folosesc alte metode contraceptive
Femeile care iau anticoncepționale au un apetit sexual mai redus decât cele care folosesc alte metode contraceptive

Conferă mai multă siguranță și confort cuplurilor care nu sunt pregătite să aibă copii, însă au și minusuri în ceea ce privește apetitul sexual al femeilor, spun oamenii de știință.

Atracția sexuală este influențată într-o măsură destul de mare de metoda contraceptivă folosită, mai ales în cazul femeilor. Pilulele contraceptive le scad acestora pofta de sex, au constatat cercetătorii britanici de la Universitatea Stirling. De vină sunt modificările hormonale care au loc în corpul femeilor care iau anticoncepționale. Nivelul suplimentar de hormoni feminini aduși de aceste pilule le fac pe femei să nu mai fie atrase de calitățile fizice ale partenerilor lor, ci mai mult de calitățile de „soț" și de „tată".

Citește și:
În ce afecţiuni este indicat sparanghelul

Spitalul dăunează grav vârstnicilor

Relațiile durează mai mult

În cadrul unui studiu, oamenii de știință britanici au intervievat 2.500 de femei din mai multe țări și au constatat că acelea care și-au cunoscut partenerul în perioada când luau pilule contraceptive au avut relații mai durabile decât cele care nu au luat astfel de pastile.
Explicația este că lipsa atracției sexuale (care le-ar putea umbri judecata în ceea ce privește alegerea unui partener de durată) le face pe femei să aprecieze mai mult calități precum sensibilitatea, fidelitatea, implicarea într-o relație și sprijinul pe care partenerul li-l oferă, spun specialiștii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite