Iată ce fructe ar trebui să consumi zilnic pentru a avea inima puternică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănâncă zilnic o banană, deoarece normalizează nivelul tensiunii arteriale
Mănâncă zilnic o banană, deoarece normalizează nivelul tensiunii arteriale

Pentru a preveni apariţia bolilor cardiovasculare, care reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, se recomandă să avem un stil de viaţă cât mai echilibrat (alimentaţie sănătoasă, activitate fizică regulată, evitarea fumatului). La capitolul dietă, putem miza pe trei alimente care sunt considerate protectoare ale sistemului cardiovascular.

1.Nuci

Nuci

Sunt bogate în diferite tipuri de antioxidanţi şi, îndeosebi, în vitamina E. În cartea „Oameni fără boli”, Muriel Levet spune că proprietăţile antioxidante ale nucilor le conferă puterea de a limita şi chiar de a împiedica oxidarea colesterolului. În general, atunci când nivelul colesterolului se menţine peste limite normale timp îndelungat este favorizată apariţia aterosclerozei (depunerea de plăci de grăsime pe vasele de sânge), care, în timp, şubrezeşte inima.

Deoarece sunt bogate în calorii (100g conţin circa 600 de calorii), se recomandă să fie consumate cu moderaţie. Din nuci se poate obţine şi ulei, considerat cel mai bogat în Omega 3. Din păcate, conţine şi o cantitate la fel de mare de acizi graşi Omega 6 care devin toxici atunci când uleiul de nucă este preparat termic.

2.Mere

Mere

Datorită conţinutului bogat în pectine, fibre nedigerabile care se găsesc în coajă, merele ajută la echilibrarea nivelului colesterolului din sânge. În plus, conţin quercetină, un puternic antioxidant din clasa bioflavonoidelor, indispensabil în lupta cu radicalii liberi care cresc riscul de inflamaţii la nivelul inimii. Se recomandă cel puţin un măr pe zi. Aceasta cu atât mai mult cu cât merele mai conţin vitamina C, acid folic şi betacaroten (creşte nivelul colesterolului „bun”) care, la rândul lor, menţin inima în formă.

3. Banane

Banane

Sunt o sursă importantă de potasiu, un nutrient care ajută la normalizarea bătăilor inimii. De asemenea, bananele ar trebui consumate şi de persoanele care suferă de hipertensiune, un factor important de risc în apariţia bolii de inimă. Potrivit specialiştilor de la Administraţia pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor (FDA), bananele reduc cu 40% riscul unui atac de cord în cazul persoanelor la risc.

Citeşte şi:

Un an de trai ca la carte ne adaugă trei luni de viaţă
Tehnica Mohs, succes de 99% în cancerul de piele

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite