Tehnica Mohs, succes de 99% în cancerul de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice modificare la nivelul pielii trebuie comunicată medicului
Orice modificare la nivelul pielii trebuie comunicată medicului

Prin acest procedeu, tumoarea este îndepărtată fără ca ţesutul din jurul ei să fie afectat. Pentru a creşte rata de succes, este foarte important ca boala să fie descoperită în stadiul de început.

Sezonul cald se apropie, iar cele mai multe femei au tendinţa de a apela la solar pentru a da o tentă arămie pielii. În plus, în lunile de vară, solarul este înlocuit cu expunerile prelungite la soare. Din păcate, acest lucru îşi pune amprenta negativ asupra pielii. Cum bine se ştie, bronzatul la solar este extrem de nociv, întrucât creşte considerabil riscul de cancer de piele. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul expunerii necontrolate la soare. De exemplu, pentru a preveni îmbolnăvirea trebuie să se evite expunerea între orele 11 şi 17, când razele violete sunt extrem de nocive.

Aşa se face că, în ultimii 20 de ani, la nivel mondial, cancerul de piele s-a numărat printre cele mai răspândite neoplazii. Iar carcinomul bazocelular a afectat îndeosebi persoanele adulte care s-au expus mult la soare.

Îndepărtează gradat straturile cutanate ale leziunii canceroase

În general, cancerul de piele afectează zonele expuse în mod frecvent la soare, precum fața, gâtul, spatele, pieptul şi umerii. Din fericire, descoperit în faze incipiente carcinomul cutanat este vindecabil în proporţie de 99%. Iar acest lucru este posibil datorită tehnicii avansate Mohs, care, în prezent, se aplică numai la cabinetul Dermastyle din Bucureşti.

„Tehnica Mohs constă în îndepărtarea, rând pe rând, a straturilor cutanate ale leziunii canceroase. Spre deosebire de celelalte terapii, tehnica Mohs se diferenţiază prin faptul că foloseşte un microscop care permite supravegherea cu atenţie a gradului de eradicare a ţesutului afectat", explică medicul dermatolog Mihaela Leventer de la Clinica DermaStyle din Bucureşti.

Operaţia se realizează sub anestezie locală şi se aplică numai în cazul bolnavilor cu carcinoame cutanate bazocelulare sau spinocelulare.

Redu timpul de expunere la soare

În principiu, cancerul de piele este uşor de prevenit. Astfel, se recomandă reducerea timpului de expunere la soare, aplicarea cremelor de protecție la fiecare două ore, nu numai la plajă, ci pe toată perioada expunerii pielii la razele solare, evitarea solarului, precum și controlul periodic al texturii pielii.

Citeşte şi:
Tu ştii ce mănânci? Ce ingrediente „secrete“ se pot ascunde în dietă
Fiecare om aduce cu el 37 de milioane de bacterii

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite