Statul pe scaun ne omoară cu zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar și în timpul liber stăm jos destul de mult
Chiar și în timpul liber stăm jos destul de mult

Persoanele care au un loc de muncă care presupune să stea jos peste 10 ore pe zi au un risc crescut de deces prematur, arată un studiu recent efectuat de cercetătorii australieni, care a inclus peste 2.000 de subiecți cu vârsta peste 45 de ani.

Rezultatele acestei cercetări au arătat că persoanele care obișnuiesc să stea pe scaun, în medie, 11 ore pe zi sau chiar mai mult prezintă un risc de deces (din orice cauză) cu 40% mai mare, pe o perioadă de trei ani, comparativ cu cele care stau jos mai puțin de patru ore pe zi. Această concluzie a reieșit indiferent de timpul pe care subiecții au declarat că îl alocă activităților fizice.

CItește și...

Cu un stil de viaţă sănătos putem preveni 40% din cazurile de cancer
Sedentarii se îmbolnăvesc uşor

„Statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp este un factor de risc pentru mortalitatea din orice cauză, indiferent de activitatea fizică", consideră autorii studiului, care va fi publicat în revista de specialitate „Dosarele Medicinii Interne".

Televizorul ne îmbolnăvește inima

Studii anterioare au arătat că și în timpul liber stăm jos destul de mult: aproape 90 la sută din timp. În aceste condiții, specialiștii atrag atenția că persoanele care se uită mai mult de patru ore la televizor, de exemplu, au un risc de apariție a problemelor cardiovasculare, cum ar fi boli de inimă sau atac de cord, mai mare cu 125%.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite