Popcornul, singurul „junk food“ permis?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Floricelele pregătite acasă, fără unt sau ciocolată, sunt cele mai sănătoase
Floricelele pregătite acasă, fără unt sau ciocolată, sunt cele mai sănătoase

Floricelele de porumb pregătite cât mai simplu și mai sănătos, adică fără un adaos mare de sare, fără margarină sau uleiuri hidrogenate, au un nivel ridicat de antioxidanți, substanțe care previn degradarea organismului și stimulează imunitatea.

Nivelul de antioxidanți conținut de popcorn l-ar putea depăși pe cel care se găsește în fructe și în legume, au afirmat oamenii de știință de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, în cadrul Reuniunii Societății Americane de Chimie din San Diego.
Cercetătorii au pus acest fapt pe seama faptului că popcornul are în conținut doar 4% apă, în timp ce fructele - până la 90%. Ei au descoperit că o porție de popcorn are în conținut până la 300 mg de antioxidanți, cantitate aproape dublă, comparativ cu fructele sau legumele, care conțin aproximativ 160 mg de antioxidanți per porție.

Cereale integrale 100%

„Popcornul este singura gustare care conține 100% cereale integrale neprelucrate. Deși sunt numite «cereale integrale», unele produse au în conținut doar 51% cereale integrale", a declarat autorul studiului, Joe Vinson.
Consumul unei porții de popcorn asigură 70% din necesarul zilnic de cereale integrale.

Citește și...

O nouă metodă de curăţare a dinţilor, de patru ori mai eficientă
Ce preţuri plătesc iubitorii de fast-food

Deși în forma originală, floricelele de porumb ar putea fi incluse în categoria cerealelor integrale, modalitatea de preparare, mai precis adăugarea aditivilor, le poate transforma în junk food, atrage atenția nutriționistul Adrian Copcea pe site-ul http://www.nutritionistcluj.ro.
În mod normal, floricelele de porumb sunt definite ca boabe de porumb expandate sub acțiune termică, cu un minim adaos de ulei, prăjit o singură dată.

Cea mai sănătoasă formă de preparare, la domiciliu

În comerț, cele mai întâlnite tipuri de popcorn sunt: floricelele „de cinematograf" (care se apropie cel mai mult de prepararea la domiciliu, considerată forma cea mai sănătoasă de pregătire), floricelele la pungă (care conțin aditivi) și floricelele pentru microunde (a căror calitate este discutabilă, prin prisma prezenței unor substanțe considerate nocive, cum sunt grăsimile polinesaturate forma trans, «untul artificial»).
Anumite preparate din Statele Unite pot conține, chiar și 5 grame de grăsimi trans la o jumătate de pungă (comparativ cu limita maximă de 2 grame/zi), conchide nutriționistul Adrian Copcea.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite