O nouă metodă de curăţare a dinţilor, de patru ori mai eficientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masarea dinţilor cu pastă de dinţi cu cantitate crescută de fluor păstrează dinţii sănătoşi
Masarea dinţilor cu pastă de dinţi cu cantitate crescută de fluor păstrează dinţii sănătoşi

„Masajul“ dentar creşte cu 400% protecţia împotriva cariilor şi, în plus, previne bolile cardiovasculare, susţin oamenii de ştiinţă suedezi, citaţi de sciencedaily.com.

Specialiştii suedezi de la Universitatea din Gothenburg spun că nici măcar nu ai nevoie de periuţă pentru a-ţi curăţa în mod eficient dantura şi pentru a preveni cariile. Singurul lucru necesar este o pastă de dinţi cu o cantitate crescută de fluor, de trei ori mai mult decât o pastă de dinţi obişnuită.

Citeşte şi:
500.000 de români au epilepsie. Vezi cum se manifestă boala

Balonările şi constipaţia te pot face să pierzi sarcina

Masajul nu înlocuieşte perierea

În urma unui studiu, cercetătorii au observat că acest tip de pastă de dinţi este oricum mai „sănătoasă" decât cea obişnuită, iar efectul ei este sporit dacă este aplicată cu degetul, printr-un masaj riguros.
„Este vorba despre o nouă metodă de curăţare a dinţilor, cu pastă de dinţi cât un bob de mazăre, prin masarea danturii şi a gingiilor cu degetul. Această tehnică nu înlocuieşte cele două perieri zilnice ale dinţilor, ci poate reprezenta o a treia curăţare a danturii, după masa de prânz", explică cercetătoarea Anna Nordström, de la Institutul de Odontologie din cadrul Academiei Sahlgrenska, unul dintre coordonatorii studiului.
Studii anterioare au arătat că igiena corespunzătoare a danturii are efect protector şi împotriva bolilor cardiovasculare. Aceasta pentru că prin curăţarea de două-trei ori pe zi a dinţilor sunt distruse bacteriile nocive din cavitatea bucală, care pot ajunge în sânge şi pot duce la formarea unor cheaguri de sânge periculoase.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite