Igiena orală precară poate cauza pneumonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Periajul dinţilor ar trebui să dureze două minute şi trebuie realizat de cel puţin două ori pe zi
Periajul dinţilor ar trebui să dureze două minute şi trebuie realizat de cel puţin două ori pe zi

Spălatul pe dinţi previne nu doar cariile, ci şi boli mai grave, cum este pneumonia, atrag atenţia specialiştii Universităţii Yale.

Bacteriile care se acumulează în cavitatea bucală atunci când nu respectăm o igienă orală adecvată pot să ajungă în plămâni şi să provoace infecţii, după cum susţin cercetătorii Universităţii Yale. Ei au observat că pneumonia, o inflamaţie a plămânilor cauzată de bacterii sau de virusuri, este mai frecventă la persoanele care au infecţii ale gingiilor.

Frigul, un alt factor favorizant

Medicii recomandă periajul dinţilor de două ori pe zi cu atât mai mult în acest sezon, pentru că infecţiile respiratorii, care sunt frecvente iarna, pot să favorizeze şi ele apariţia pneumoniei. Prin urmare, riscul de a face această boală pulmonară este mai ridicat în anotimpul rece. Specialiştii ne mai sfătuiesc să mergem la stomatolog în cazul în care avem gingiile inflamate, respiraţie urât mirositoare, sângerări gingivale sau abcese dentare. Toate aceste probleme dentare sunt cauzate de regulă de bacterii. Pneumonia are o rată de mortalitate de 5%, potrivit statisticilor.

Citeşte şi:
De ce se îmbolnăveşte prostata

Copiii de azi au nevoie de doze mai mari de antibiotice

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite