Copiii de azi au nevoie de doze mai mari de antibiotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când antibioticele sunt administrate în doze mici, copiii rămân vulnerabili în faţa infecţiilor
Când antibioticele sunt administrate în doze mici, copiii rămân vulnerabili în faţa infecţiilor

Dozele de antibiotice ar trebui adaptate greutăţii actuale a copiilor, semnalează medicii britanici. În medie, ei cântăresc cu aproape 20% mai mult faţă de cei din anii '70.

Citeşte şi:
A fost creat unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume

Bolnavii cronic, cei mai afectaţi în timpul iernii

Pentru ca antibioticele să fie eficiente, dozele trebuie adaptate greutăţii, potrivit specialiştilor de la Colegiul Regal din Londra. Greutatea medie a copiilor a crescut în ultimele decenii, iar protocoalele terapeutice au rămas neschimbate în ultimii 50 de ani. Ele ţin cont de vârsta copiilor, nu şi de greutatea acestora.

Pericol de complicaţii

Astăzi, greutatea medie a unui copil de 5 ani este de 21 de kilograme, iar cea a unui copil de 10 ani - de 37 de kilograme, cu aproape 20% mai mare decât în anul 1963, susţin medicii britanici. Prin urmare, este foarte posibil ca cei mici să nu primească doze de penicilină suficient de mari pentru a trata infecţiile, devenind expuşi riscului de a dezvolta complicaţii, mai ales în cazul în care vorbim de infecţii severe. Pe lângă aceasta, există riscul ca ei să dezvolte rezistenţă la antibiotice. Bacteriile care iau contact cu aceste medicamente, dar care nu sunt distruse reuşesc să dezvolte mecanisme de apărare împotriva antibioticelor. La o viitoare infecţie, medicamentul va deveni ineficient, chiar dacă este administrat în doză corectă.

„Ceea ce am fi putut considera doze optime de penicilină în urmă cu 50 de ani, astăzi ar putea să nu fie suficiente", se arată în studiul publicat în Revista Medicală Britanică.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite