De ce nu e bine să combini ceaiurile cu pastile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remediile naturale ne pot pune chiar viaţa în pericol atunci când sunt combinate cu medicamente clasice, atrag atenţia specialiştii citaţi de dailymail.co.uk.

Chiar şi cele mai populare terapii, cum sunt cea cu usturoi, cu ghimbir, cu ceai verde şi cu sunătoare pot interacţiona în mod negativ cu tratamentele clasice recomandate de medici pentru anumite afecţiuni. Cele mai multe riscuri şi le asumă copiii şi bătrânii, dar şi persoanele cu mai multe afecţiuni asociate, care iau tratamente combinate, este de părere specialista americană în terapii complementare Catherine Ulbricht, citată de publicaţia Daily Mail.

Citeşte şi:
Energizantele şi băuturile pentru sportivi, „baie de acid" pentru dinţi

Menţine-ţi silueta cu... somn!

Alăturări periculoase

- Usturoiul, ginkgo biloba şi ghimbirul sunt recunoscute pentru proprietăţile de reducere a tensiunii arteriale, dar, în acelaşi timp, presupun un oarecare risc de sângerări. De aceea, remediile de acest gen sunt contraindicate persoanelor care iau warfarină, un medicament anticoagulant. „Din cauza acţiunii de antiagregare plachetară a ginsengului, în cazul persoanelor care iau medicaţie antitrombotică, trebuie verificaţi parametrii de coagulare a sângelui, care au tendinţă de scădere şi, în consecinţă, pot apărea fenomene hemoragice", completează medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Medas din Bucureşti.
- Antidepresivele naturale pe bază de sunătoare pot avea efectul invers al imunosupresoarelor administrate după un transplant pentru împiedicarea respingerii grefei. De asemenea, „sunătoarea nu se administrează concomitent cu inhalatorii pentru astm bronşic şi cu medicamentele pentru răceală", subliniază medicul Ruxandra Constantina.
- Scorţişoara, cromul şi remediile pe bază de proteină din zer scad dramatic nivelul zahărului din sânge, lucru periculos pentru persoanele diabetice care iau deja tratament de reducere a glicemiei.
- Ceaiul verde, macul canadian şi păducelul pot creşte tensiunea arterială şi, deci, fac ineficiente tratamentele medicamentoase pentru scăderea ei.
- „Echinacea nu se administrează concomitent cu tratamentele anticanceroase şi anxiolitice, imunosupresoare sau hipocolesterolemiante, pentru că pot apărea efecte secundare grave", atrage atenţia specialista Ruxandra Constantina.

Obiceiurile proaste ale tatălui, principalii vinovaţi pentru bolile copiilor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite