Lentilele ochelarilor, schimbate de purtător în funcție de creșterea dioptriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La nivel mondial, există 670 de milioane de oameni care au nevoie de ochelari
La nivel mondial, există 670 de milioane de oameni care au nevoie de ochelari

Cercetătorii britanici au conceput ochelarii universali, ajustabili, care îi permit purtătorului să-și schimbe singur dioptriile.

Fiecare lentilă a acestor ochelari este formată, de fapt, din două lentile cu forme ușor diferite. În dreptul lentilelor se află două rotițe, care vor fi întoarse de purtător astfel încât cele două lentile se vor mișca și vor schimba punctul focal.

Indicați pentru miopi
Ochelarii acoperă o gamă variată de dioptrii: -5 la 0 (dioptrii negative) și de la +4,5 la 0 (dioptrii pozitive), ceea ce înseamnă că sunt recomandați persoanelor care suferă de miopie (pentru care obiectele aflate la distanță apar neclare) și de hipermiopie (care au probleme în a focaliza imaginile apropiate). Medicii insistă însă asupra importanței efectuării controalelor oftalmologice periodice, care permit detectarea agravării problemelor de vedere, dar și apariția altor afecțiuni ale ochilor.

Vor costa 40 de dolari
Ochelarii, numiți Eyejusters, se adresează mai ales persoanelor care nu-și permit să-și schimbe ochelarii din motive financiare de fiecare dată când li se măresc dioptriile și sunt nevoite să poarte o pereche de ochelari nepotriviți pentru o perioadă lungă de timp. De aceea, ochelarii sunt disponibili, în prezent, numai prin intermediul organizațiilor umanitare, însă, în curând, specialiștii vor să-i comercializeze și publicului larg, la un preț de 40 de dolari.

CItește și...

Eficiența tratamentului în caz de cancer, verificată prin analiza sângelui

Milioane de oameni iau prea mult paracetamol

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite