Eficiența tratamentului în caz de cancer, verificată prin analiza sângelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testul de sânge identifică particulele de ADN afectate de cancer
Testul de sânge identifică particulele de ADN afectate de cancer

Cercetătorii britanici au descoperit un mod mai simplu şi mult mai eficient să monitorizeze şi chiar să descopere tumorile fără a apela la ecografii sau operaţii

În prezent, persoanele care suferă de cancer au nevoie de multe ori de probe de țesuturi prelevate chirurgical pentru analiză. În premieră, oamenii de ştiinţă din cadrul Institutului Oncologic de Cercetare din Cambridge, Marea Britanie, au folosit analize de sânge pentru a depista cancerul la 20 din 38 de persoane care sufereau de cancer mamar şi ovarian. Mai mult, cercetătorii au reuşit chiar să determine stadiile cancerului la sân în funcţie de tratament cu ajutorul acestei analize de sânge în cazul unei femei de 56 de ani. Testul se folosește de informația din codul genetic, identificând particulele mici de ADN afectate de cancer, care ajung în sânge, dar nu pot fi vizualizate prin metodele de screening.

Testul va putea fi folosit peste 5 ani
„Acest test de sânge are potenţialul de a revoluţiona felul în care punem acum diagnosticul. Marele avantaj este că poate identifica mutaţii ale cancerului fără operaţie sau biopsie, făcând totul mai ieftin şi mai sigur", a declarat doctorul Nitzan Rosenfeld, cel care conduce echipa de cercetare de la Institutul Oncologic de Cercetare din Cambridge. Specialiștii spun că acest test va putea fi disponibil pentru publicul larg în cinci ani.

CItește și...

Sforăi? Află ce risc de cancer ai!

Cine e mai expus la cancerul de piele

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite