Proaspetele mame stau mai mult pe Facebook decât cu copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

93% din femeile care au născut recent petrec mult timp pe reţelele de socializare pentru a publica poze cu bebeluşul, arată statisticile. Iar acest lucru le creşte nivelul de stres, avertizează specialiştii.

O statistică realizată de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio arată că 44% din femei folosesc Facebook-ul mai mult după ce devin mame decât înainte. În cazul bărbaţilor, proporţia este mai mică, de numai 31%. De asemenea, 58% din mămicile intervievate au declarat că-şi accesează contul cel puţin o dată pe zi şi aproape toate, 93%, şi-au publicat poze cu nou-născuţii.
Specialiştii atrag atenţia că folosirea excesivă a reţelei de socializare poate creşte nivelul de stres al mamelor, într-o perioadă în care şi aşa noile sarcini şi lipsa somnului le suprasolicită.

Citeşte şi:
Vrei să naşti prin cezariană? Rişti să ai un copil obez!

Care ochelari de soare sunt cu adevărat buni

Caută consolare din partea prietenilor

„Cred că cea mai valabilă explicaţie pentru comportamentul proaspetelor mame pe reţelele de socializare este că ele caută sprijin din partea prietenilor şi cunoscuţilor în această perioadă, când sunt atât de sensibile din punct de vedere emoţional", este de părere Sarah Schoppe-Sullivan, coautor al studiului. Totuşi, se pare că efectul este exact opus celui scontat, astfel că mămicile devin şi mai stresate în ceea ce priveşte îngrijirea copilului.
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 154 de mame şi 150 de taţi, la nouă luni de la naşterea copiilor lor.

La ce boli te predispune grăsimea din talie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite