Mâncarea grasă se depune pe talie în doar 3 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâncărurile grase se transformă rapid în depozite adipoase pe care cu greu mai reuşim apoi să le eliminăm din corp, atrag atenţia specialiştii.

Un mic dejun consistent, cu un nivel crescut de grăsimi - ouă ochiuri sau omletă, şuncă sau bacon prăjit, unt, brânză - se transformă în grăsime corporală în cel mult patru ore. Dacă după aceste trei-patru ore mâncăm din nou ceva gras, metabolismul nu a apucat să „ardă" prima masă şi, deci, acumulăm încă o cantitate considerabilă de grăsime corporală, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford.
Mai ales consumul de alimente grase seara, după ora 18.00, este asociat cu depunerea de grăsime pe abdomen.

Citeşte şi:
Ce semne are cancerul la copii

Cât de eficiente sunt tratamentele de fluorizare

Cum se acumulează

În cadrul cercetării britanice, specialiştii au urmărit modul în care este procesată de organism grăsimea din mâncare. Astfel, ei au observat că la nivelul aparatului digestiv, aceasta este descompusă în particule mici în aproximativ o oră. Apoi, acestea circulă o scurtă vreme în fluxul sangvin, până ce sunt „captate" de ţesutul adipos de la nivelul taliei şi sunt stocate aici. „Acest proces este mult mai rapid decât se credea până acum", a constatat profesorul de metabolism Fredrik Karpe, coordonatorul studiului.
La fel ca toate procesele organismului, şi metabolismul fluctuează pe parcursul zilei, din cauza modificărilor hormonale. Astfel, dacă la micul dejun doar o mică parte din grăsimi urmează traseul explicat de cercetătorii britanici, la cină jumătate din acizii graşi din hrană ajung pe talie. Astfel, o cină care conţine aproximativ 30 g de grăsimi se transformă în două-trei linguriţe de grăsime la nivelul taliei.

Cum îţi influenţează sănătatea anotimpul în care te naşti

Arzi un kilogram de grăsime în 9 ore

Acumularea de ţesut adipos după o singură masă grasă este temporară, spun specialiştii, dar dacă mâncăm gras zi de zi, depunerile de pe talie sunt din ce în ce mai dificil de eliminat.
De fapt, specialiştii au constatat că pentru a da jos un singur kilogram de grăsime corporală trebuie să avem un consum energetic de 7.000 de calorii, adică echivalentul a şapte ore pe bicicleta eliptică.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite