În viitor, vei putea să bei oricât fără să te îmbeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii americani de la Universitatea Yale testează un medicament care, administrat înainte de a consuma alcool, previne ameţeala caracteristică stării de beţie.

Medicamentul se numeşte iomazenil, iar oamenii de ştiinţă americani preconizează că va fi util persoanelor care vor să consume alcool şi să conducă maşina. Acest lucru ar fi posibil fiindcă substanţa de bază blochează acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos central şi, deci, previne simptomele specifice stării de beţie, susţin cercetătorii de la Universitatea Yale.
Rezultatele unui studiu-pilot au arătat că persoanele care iau iomazenil înainte de a consuma alcool frânează mai uşor şi prezintă un risc mai mic de a intra pe contrasens decât cele care nu au luat medicamentul.

Citeşte şi:
Ardeiul iute „arde" grăsimea de pe abdomen

Primul medicament care previne infecţia cu HIV

Alcoolul nu va mai provoca plăcere alcoolicilor

Scopul final al oamenilor de ştiinţă americani nu este acela de a creşte consumul de alcool, ci dimpotrivă, de a-l reduce. Mai precis, după administrarea medicamentului iomazenil, nu mai este activat centrul plăcerii şi al dependenţelor din creier, astfel că alcoolicii vor putea renunţa mai uşor la viciu.

De ce ne îmbolnăvesc cerinţele şefilor

În teste, şi o băutură alcoolică fără efecte adverse

În acelaşi timp, cercetătorii britanici testează un „medicament" sub formă de băutură care provoacă toate efectele plăcute ale consumului de alcool, dar fără efecte secundare. Mai precis, tratamentul, care acţionează similar antidepresivului diazepam, creează plăcere fără să îmbete.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite