FOTO VIDEO Cum a decurs nunta regală - Vezi aici cele mai importante momente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kate şi William s-au căsătorit vineri în prezenţa a 1900 de invitaţi. În urma căsătoriei, ei au primit cele mai înalte titluri nobiliare: Ducele şi Ducesa de Cambridge.

Urmăreşte mai jos cum a decurs nunta regală minut cu minut

Petrecerea s-a desfăşurat la Palat. Regina a găzduit o petrecere la care au participat 650 din cei 1900 de invitaţi. Apoi, în cursul serii,  a fost o cină oferită de cei doi însurăţei pentru 300 dintre invitaţi. Nunta regală s-a încheiat cu o seară plină de muzică şi dans.

UPDATE 17.50 Mirii au părăsit palatul Buckingham, într-o maşină decapotabilă, condusă de prinţul William, cu numărul de înmatriculare "JU5T WED", decorată cu baloane şi cutii colorate.

UPDATE 17.30 Misterul tortului de la nunta regală a fost dezvăluit. Vezi cum arată tortul miresei

Tortul este făcut din 17 torturi individuale de fructe şi are opt etaje. Este decorat cu frişcă şi glazură albă şi are până la 900 de flori din glazură albă şi 17 tipuri de frunze.

Nunta regală sărbătorită la Bucureşti de diplomaţii britanici GALERIE FOTO

UPDATE 16.05 Acum că misterul rochiei de mireasă a fost lămurit, rămâne să lămurim şi misterul tortului, sau mai bine zis al torturilor. Cuplul va tăia un tradiţional tort de fructe creat de designerul britanic de prăjituri  Fiona Cairns. Totuşi, la recepţie va mai fi un tort, de biscuiţi şi ciocolată, făcut după o reţetă a familiei regale. Preţurile celor două prăjituri sunt pe măsura importanţei celor care le vor degusta: 80.000 de euro.

UPDATE 15.50 Nu doar familia regală va sărbători astăzi. Străzile Londrei vor gâzdui peste 5500 de petreceri.

Regina va părăsi Palatul  Buckingham după cina de seară, ratând astfel discursurile ţinut de prinţul Harry, cavalerul de onoare, şi de către tatăl proaspetei prinţese.

UPDATE 15.35 Galerie foto cu prinţul William şi Catherine

UPDATE 15.30 Mirii princiari au ieşit la balconul Palatului Buckingham alături de întreaga familie regală. Prinţul William şi mireasa sa s-au sărutat de două ori în ovaţiile miilor de oameni strânşi în piaţa din faţa locuinţei regale.

UPDATE 15.23 Mii de oameni se adună în faţa Palatului pentru a vedea cuplul ieşind la balcon şi săruntându-se.

UPDATE 15.08 FOTO / VIDEO Cum arătau Kate şi William când erau mai tineri şi ce trăsături vor avea copiii lor

UPDATE 14.57 Fotografiile oficiale vor fi făcute de Hugo Burnand în apartamentele Palatului Buckingham. Acesta a fost şi fotograful oficial la nunta prinţului Charles cu Camilla Parker Bowles

UPDATE 14.52 Poliţia a arestat 43 de persoane, care ar fi putut pune în pericol desfăşurarea normală a nunţii prinţului William cu Kate Middleton, informează BBC. Scotland Yard a scos în stradă circa 5.000 de poliţişti.

UPDATE 14.48 Circa 600 de persoane vor lua parte la recepţia organizată de regina Elisabeta a II-a la Palatul Regal.

UPDATE 14.25 Cuplul regal va apărea la balconul palatului pentru a saluta poporul în jurul orei 15.30 (13.30 ora Londrei).

UPDATE 14.15 Alteţele Regale, Catherine şi William, se plimbă cu trăsura prin Londra salutându-şi supuşii.

image
image

UPDATE 14.05 Mirii părăsesc catedrala Westminster Abbey

image

UPDATE 13.55 Creatorul rochiei de mireasă a lui Kate Middleton a lucrat şi cu prinţesa Diana

UPDATE 13.52 Prinţul William şi Catherine şi-au scris singuri rugăciunea de final.

UPDATE 13.42: Prinţul William i-ar fi spus lui Kate în biserică: "Arăţi minunat", scrie The Guardian.

image

UPDATE 13.42 Ceremonia nunţii regale în imagini. Vezi rochia de mireasă a lui Kate

UPDATE 13.40 Regele Mihai stă în drepta altarului într-un constum morning coat. Din 1937 şi până acum a participat la cele mai multe dintre ceremoniile casei regale britanice.

UPDATE 13.37 Prinţul William a glumit cu tatăl lui Kate la altar. Acesta a spus  zâmbind: "Şi trebuia să fie o nuntă doar cu cei apropiaţi", informează BBC, care citează o persoană care ştie să citească pe buze.

image

UPDATE 13.30 Cuplul regal va apărea la balconul Palatului Buckingham pentru a saluta poporul în jurul orei 15.30 (13.30 ora Londrei).

UPDATE 13.19 Arhiepiscopul de Canterbury i-a declarat pe William şi Catherine soţ si soţie.

UPDATE 13.17 Cei doi şi-au jurat credinţă, dragoste şi loialitate.

UPDATE 13.12 A început cununia religioasă

image
image

UPDATE 13.07 Kate, viitoare ducesă de Cambridge, merge spre altar, unde o aşteaptă prinţul William.

image

UPDATE 13.00 Kate Middleton a ajuns la catedrala Westminster.

image

UPDATE 12.48 Regina Elisabeta a II-a a ajuns la catedrală. Aceasta poartă o ţinută galben pastel.

image

UPDATE 12. 46 La catedrală a ajuns Prinţul Charles şi ducesa de Cornwall, Camilla.

image

UPDATE 12.42 Regina Elisabeta a II-a a părăsit Palatul Buckingham şi se îndreaptă spre Catedrala Westminster

UPDATE 12.31 Membrii familiei regale au părăsit palatul Buckingham şi se întreaptă spre Catedrala Westminster. La catedrală au ajuns deja câţiva din membrii familiei lui Kate Middleton: mama sa, Carol, şi fratele său, James.

Mama viitoarei prinţese poartă o creaţie semnată de Catherine Walker, unul dintre designer-ii preferaţi ai Prinţesei Diana, informează BBC.

UPDATE 12.25 Echipajul Statiei Spatiale Internationale a trimis un mesaj video Printului William si lui Kate Middleton, in care ii felicita pentru nunta. Paolo Nespoli, Ron Garan si Cady Coleman si-au trimis urarile la cateva momente dupa ce statia spatiala a trecut deasupra Marii Britanii.

Acestia le-au urat cuplului princiar "felicitari si cele mai bune urari".

UPDATE 12.18 Prinţul William a ajuns la catedrală. Kate este aşteptată în jurul orei 13.00. 

image

UPDATE 12.13 Prinţul William a plecat de la Clarence House spre catedrala Westminster . Acesta este îmbrăcat în uniformă militară. William este însoţit de fratele său Harry, care îi este şi cavaler de onoare.

UPDATE 12.11 La nunta prinţului William cu Kate vor participa 46 de capete încoronate, printre acestea afându-se şi casa regală sin România.

image

UPDATE 12.04 Potriviit jurnaliştilor de la The Daily Mail, rochia de mireasă a lui Kate a costat circa 30.000 de lire şi a fost plătită de părinţii săi, conform tradiţiei. Informaţii apar şi despre verigheta pe care o va purta Kate. Acesta va fi una simplă, din aur. Prinţul William nu va purta verighetă.

UPDATE 11.49 La catedrală a sosit şi cântăreţul Elton John. acesta este însoţit de partenerul său de viaţă David Furnish.

image

UPDATE 11.43 Premierul britanic David Cameron a declarat pentru Sky News că, pentru a vedea căsătoria prinţului Charles cu Lady Diana, a dormit în The Mall.

"Cei doi (prinţul William şi Kate) formează un cuplu iubitor. Dar să nu uităm că această nuntă are legătură cu instituţia monarhiei. Oameni din întreaga lume vor fi astăzi cu ochii pe noi şi vor vedea tot ce e mai bun din poporul britanic", a declarat premierul britanic pentru Sky News.

Pentru BBC, acesta a declarat că prinţul William şi Kate vor aduce "ceva umor şi simţ al datoriei" familiei regale britanice.

UPDATE 11.25 Şi actorul Rowan Atkinson a ajuns la catedrală. Acesta este cunoscut publicului pentru rolul de comedie Mr. Bean. Actorul este un apropiat al cupulului regal. Şi înotătorul Ian Thorpe a fost zărit în catedrală. Acesta este multiplu campion olimpic şi un prieten al prinţului William.

image

UPDATE 11.18 David şi Victoria Beckham au ajuns la catedrala Westminster. Victoria a optat pentru o ţinută simplă, neagră, asortată cu o pălărie extrem de stilizată.

Dacă Victoria îşi poartă propria creaţie, din colecţia toamnă-iarnă, David a optat pentru un costum Ralph Lauren, asortat cu o cravată de un gri deschis.

image
image

UPDATE 11.06 Cine sunt domnişoarele de onoare ale lui Kate

Au fost văzute câteva minivan-uri oprind în faţa hotelului Goring, unde este cazată Kate Middleton. Potrivit BBC în ele se aflau domnişoarele de onoare. Acestea sunt: Lady Louise Windsor, în vârstă de 7 ani, fiica Contelui şi Contesei de Wesses; Margarita Armstrong-Jones, în vârstă de opt ani, fiica vicecontelui Linley; Grace van Cutsem, în vârstă de doar 3 ani, fina prinţului William, şi Eliza Lopes, care are tot trei ani şi care este nepoata Ducesei de Cornwall, Camilla.

UPDATE 11. 00 INFOGRAFIE Vezi aici care este traseul pe care îl vor parcurge prinţul William şi Kate

UPDATE 10.49 Peste 2 miliarde de telespectatori vor urmări evenimentul din faţa propriilor televizoare, potrivit estimărilor guvernamentale. Căsătoria părinţilor  prinţului William, Charles şi Diana, a fost urmărită de 750 milioane de telespectatori.

image

UPDATE 10.35 Pe măsură ce se apropie ora la care trebuie să înceapă ceremonia, apar noi informaţii privind rochia de mireasă pe care o va purta Kate.

Potrivit The Daily Mail, aceasta va fi o creaţie a casei de modă Alexander McQueen, deoarece o femeie misterioasă a fost surprinsă astăzi de dimineaţă intrând în hotelul Goring din Londra, acolo unde cazată viitoarea prinţesă a Marii Britanii.

Semnalmentele femeii se potrivesc de minune cu cele ale celebrului designer Sarah Burton, de la faimoasa casă de modă.

UPDATE 10.28 După căsătorie, Prinţul William şi Kate vor deveni, pe lângă Alteţe Regale, Ducele şi Ducesa de Cambridge, potrivit unui anunţ al Casei Regale britanice, citat de The Daily Mail.  De asemenea, prinţul William a devenit şi conte de Strathearn şi baron de Carrickfergus. Aceste titluri au fost oferite de Regina Elisabeta a II, bunica sa, în cinstea zilei de astăzi.

UPDATE 10.20 Primii din cei 1900 de invitaţi la nunta regală au ajunge la catedrala Westminster în jurul orei 10.15 (8.15 ora Londrei).

image

UPDATE 9.51 Mulţimea a început deja să se adune în centrul Londrei, în apropierea catedralei Westminster, unde va avea loc nunta dintre prinţul William şi aleasa sa, Cathrine Middleton.

Circa 3.000-5.000 de oameni au campat pe străzile Londrei în apropierea locurile pe lângă care va trece caleaşca regală după ceremonia regiligiasă de la catedrala Westminster spre palatul Buckingham.

Peste 600.000 de curioşi sunt aşteptaţi astăzi în stradă pentru a zări măcar pentru o clipă cuplul regal.

Pentru asigurarea siguranţei familiei regale şi invitaţilor, Scotland Yard a scos în stradă circa 5.000 de poliţişti. majoritatea vor fi ofiţeri în uniformă, însă sunt destui şi cei care se vor amesteca în mulţime.

În Londra vor avea loc, astăzi, circa 5.500 de petreceri în plină stradă, de la cea organizată de primul ministru britanic David Cameron şi până la cea gâzduită de grupul anti-monarhie Republic.

O lume întreagă aşteaptă cu sufletul al gură cununia fiului prinţesei Diana. În afară de fotografii şi de imagini video, adevarul.ro va avea livetext al evenimentului, precum şi informaţii de culise oferite de corespondentul "Adevărul" aflat la Londra.

Jurnaliştii „Adevărul“ vă vor ţine la curent astăzi cu fiecare pas făcut de prinţul William al Marii Britanii şi de mireasa acestuia, Kate Midlleton.

Timp de şase ore, începând cu ora 11, vor fi prezenţi în studioul Adevărul TV istorici, experţi în securitate, creatori de modă şi reprezentanţi ai Casei Regale a României, pe fundalul imaginilor din Londra, transmise în direct.

Invitaţii, moderaţi de jurnaliştii Carmen Constantin, Lucian Pop şi Ovidiu Marincea, vă vor explica simbolistica fiecărei mişcări din această „nuntă a secolului“, care se bucură de o acoperire mediatică fără precedent, nu mai puţin de 2 miliarde de oameni fiind aşteptaţi să urmărească evenimentul, prin intermediul televiziunilor şi a internetului.

Urmăriţi nunta regală pe adevarul.ro începând cu ora 11.00.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite