NASA a descoperit un microb cu structură similară ADN-ului / Experţii NASA: "Tot ce ştim despre formele de viaţă se va schimba"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NASA ar putea confirma existenţa vieţii extraterestre
NASA ar putea confirma existenţa vieţii extraterestre

Cinci specialişti ai NASA, dintre care patru în microbiologie şi unul în arsenic, au făcut joi seara publică descoperirea unui microb a cărei formă de viaţă este diferită de a oricărui alt organism viu de pe Pământ. Bacteria înlocuieşte fosforul cu arsenic.

21.57 Întrebare din parte presei: Oamenii se aşteptau ca NASA să anunţe descoperirea unui extraterestru precum E.T. Ce ne puteţi spune despre asta?

Răspunsul NASA: "Ar fi ceva cu adevărat incredibil să putem anunţa descoperirea unui extraterestru aşa cum şi-l imaginează lumea. Dar vă spunem că din tot ceea ce ştim noi, din tot ceea ce este aici pe Pământ, această descoperire este fenomenală.

Este practic o formă de viata intr-un context diferit. Pentru noi e similar cu ceva extraterestru. Este echivalentul unei forme de viata diferite.

Vorbim despre un organism care pare sa foloseasca un element diferit de viată. Practic inlocuieste fosforul cu arsenic, ceea ce este o chestie uimitoare, este o descoperire uimitoare"

21.49 Felisa Wolfe-Simon, cercetător: "Are implicaţii enorme asupra felului în care vom cunoaşte cum funcţionează propriile noastre corpuri"

21.35 Pamela Conrad: "Această descoperire ne va deschide orizontul gândirii în privinţa locurilor despre care noi credem că sunt locuibile"

21.27 Pamela Conrad, astrobiolog la Goddard Space Flight Center: "Rezultatele sunt încântoare. Nu ştim încă totul despre viaţa pe Pământ. Tot ce ştim despre formele de viaţă se va schimba. Această descoperire ne va da mai multe informaţii despre viaţa pe Pământ şi de pe alte planete atunci când o vom găsi, dacă o vom găsi"

21. 22 Descoperirea este prezentată ca fiind un nou membru din arborele vieţii.

21.15 Cercetătorii au spus că descoperirea va schimba felul în care înţelegem viaţa.

21.12 Structura microbului seamănă cu ADN-ul dar "nu este viaţă aşa cum o ştim noi".

21.10 Întrebarea principală este "Există vreun microb pe Pământ care poate înlocui arsenicul cu fosfor?"

21.09 Profesorul James Elser de la Arizona State University: Ne bazăm pe fosfor pentru a exista. Este cel puţin un element important, să ţi zicem aşa. Dar rezervele noastre de fosfor se pierd treptat

21.05 Mary Voytek, directoarea Programului de astrobiologie din cadrul NASA:  "Raportul de azi este despre viaţa extraterestră, dar nu despre viaţa aşa cum o ştim cu toţii"

21.04 A început conferinţa.

NASA a anunţat că va prezenta o descoperire importantă din domeniul astrobiologiei, ştiinţă care studiază originea, evoluţia, distribuţia şi viitorul vieţii în univers. Conferinţa va avea loc la sediul central al NASA din Washington.

     • Cercetătorii NASA ar fi descoperit în California o bacterie care supravieţuieşte în arsenic, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă credeau că este mult prea toxică pentru a susţine viaţa, potrivit dailymail.co.uk.

La conferinţă vor participa Mary Voytek, directoarea Programului de astrobiologie din cadrul NASA, Felisa Wolfe-Simon, cercetător în cadrul aceluiaşi departament, Pamela Conrad, astrobiolog la Goddard Space Flight Center, Steven Benner, cercetător şi membru al Foundation for Applied Molecular Evolution şi James Elser, profesor la Arizona State University.

Evenimentul va fi transmis în direct de postul NASA TV şi pe site-ul nasa.gov.

Citeşte aici mai multe informaţii.

„Descoperirea NASA nu e cu nimic ieşită din comun“

------------------------------------------------------------------------------------------------

Cea mai recentă descoperire NASA, din 16 noiembrie 2010:

VIDEO NASA a descoperit cea mai "tânără" gaură neagră din vecinătatea noastră cosmică

Şeful Agenţiei Spaţiale Române: "Excepţională e apropierea de Pământ"

Declaraţiile oficialilor NASA despre cea mai "tânără" gaură neagră

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite