Casa Albă cere revizuirea procedurilor de securitate pentru a evita noi dezvăluiri de documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă a cerut o revizuire a procedurilor de securitate pentru a evita noi dezvăluiri de documente secrete, după ce zeci de mii de telegrame diplomatice au fost publicate de site-ul WikiLeaks.

"Orice eşec de a proteja informaţiile clasificate este inacceptabil şi nu va fi tolerat", a afirmat directorul biroului pentru buget al Casei Albe, Jacob Lew, într-o directivă transmisă şefilor de servicii şi administraţii.

Lew, unul dintre colaboratorii cei mai apropiaţi ai preşedintelui Barack Obama, a dat ordin "serviciilor şi administraţiilor care gestionează informaţii clasificate să formeze o echipă pentru a evalua securitatea" acestora.

"Este responsabilitatea oricărei persoane care are acces la informaţii clasificate să protejeze aceste date capitale pentru securitatea ţării noastre", a subliniat Lew. "Orice dezvăluire neautorizată de date clasificate constituie o încălcare a legii şi compromite securitatea ţării", a adăugat el.

Casa Albă a condamnat duminică "în termenii cei mai fermi" publicarea "iresponsabilă şi periculoasă" a unor noi documente diplomatice americane, afirmând că iniţiativa site-ului WikiLeaks ar putea aduce riscuri mortale pentru unele persoane, notează Mediafax.

Această reacţie a venit la câteva minute după publicarea, pe paginile de Internet ale unor instituţii de presă, a conţinutului unor telegrame diplomatice, dintre care aproximativ 250.000 le-au fost comunicate de WikiLeaks.

Citiţi şi:

Wikileaks: SUA spionează ONU şi arabii vor bombardarea Iranului

Statele Unite, "îngrijorate" de vânzare unor de nave de război Mistral către Rusia

WikiLeaks: Putin este „masculul alfa” şi Berlusconi este "ineficient", cred diplomaţii americani

Wikileaks: China a comandat atacuri cibernetice asupra Google

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite