VIDEO Medvedev: "Scopul teroriştilor este de a destabiliza situaţia din ţară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev depune flori în staţia de metrou Lubianka
Medvedev depune flori în staţia de metrou Lubianka

Scopul teroriştilor este de a destabiliza situaţia din ţară, iar atentatele de luni şi miercuri sunt verigi ale aceluiaşi lanţ, cu care ne luptăm, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev, într-o reuniune a Consiliului Securităţii Rusiei, informează ITAR-TASS.

Toate acestea sunt verigi ale aceluiaşi lanţ şi manifestări ale acelei activităţi teroriste care se face din nou resimţită în Caucaz şi cu care luptăm şi ne vom lupta în continuare, a afirmat preşedintele rus.

Potrivit lui Medvedev, actuala reuniune a Consiliului Securităţii se va concentra pe sporirea eficienţei luptei împotriva terorismului, inclusiv în locurile vulnerabile, despre care vorbeşte întreaga ţară.

Scopul teroriştilor este de a destabiliza situaţia din ţară, de a distruge societatea civilă, de a semăna frică şi panică în rândul populaţiei, a afirmat locatarul de la Kremlin, adăugând că tot ceea ce se va face va fi orientat spre consolidarea ţării şi a naţiunii. El a promis că 'bandiţii care au comis ultimele atentate în Rusia vor fi găsiţi şi nimiciţi.

Potrivit ITAR-TASS, preşedintele Rusiei s-a declarat convins că pentru eradicarea deplină a terorismului şi extremismului trebuie schimbate condiţiile de viaţă ale oamenilor din Caucazul de Nord.

Trebuie să lucrăm cu oamenii şi să le propunem noi condiţii de viaţă, a precizat liderul rus la reuniunea Consiliului Securităţii Rusiei, subliniind că în  multe dintre problemele cu care se confruntă regiunea Caucazului de Nord sunt de natură socială.

La reuniune au participat premierul Vladimir Putin, preşedinţii camerelor Parlamentului rus, Boris Grâzlov, respectiv Serghei Mironov, secretarul Consiliului Securităţii Nikolai Patruşev, ministrul de interne Raşid Nurgaliev, ministrul de externe Serghei Lavrov şi directorul Serviciului de Informaţii Externe Mihail Fradkov .

Cel puţin 39 de persoane, iar peste 70 au fost rănite în dublul atentat de luni de la metroul moscovit şi-au pierdut viaţa. În atentatul de miercuri de la Daghetsba au murit cel puţin 12 persoane, iar câteva zeci au fost rănite.

Atentatele de la metroul moscovit: VIDEO Atentat terorist la Moscova soldat cu 38 de morţi / Rusia va fi mâine în doliu

Atacul din Daghestan: VIDEO Nou atentat în Rusia: 12 morţi în Daghestan

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite