Mexic: Peste 5.000 de persoane, dispărute în războiul împotriva traficului de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni au dispărut în Mexic, începând din 2006, când preşedintele Felipe Calderon a declarat război reţelelor de traficanţi de droguri, a anunţat Comisia de Apărare a Drepturilor Omului (CNDH) din republica mexicană.

Potrivit CNDH, 5.397 de persoane au fost date dispărute de când preşedintele mexican a declarat război cartelurilor drogurilor. Statisticile comisiei arată că peste 3.400 din cei cărora li s-a pierdut orice urmă sunt bărbaţi, iar aproape 1.900, femei.

Citeşte şi:
VIDEO Povestea celui mai periculos oraş din lume, Ciudad Juarez

Masacru în Mexic: Şapte tineri ucişi cu 180 de focuri de armă în timpul unui meci de fotbal

Poliţia din Mexic a găsit 15 bărbaţi decapitaţi

Cele 50.000 de trupe mobilizate la ordinul preşedintelui Calderon împotriva reţelelor criminale ar fi contribuit la dispariţia mai multor persoane, sugerează un studiu ONU, citat de BBC News.

Raportul Comisiei a fost publicat la doar câteva zile după ce ONU a primit informaţii conform cărora, în mai multe cazuri de dispariţii, ar fi fost implicaţi chiar persoane din structurile militare ale Mexicului. Din acest motiv, ONU a cerut Guvernului mexican să înceteze folosirea trupelor armate în lupta împotriva cartelurilor de droguri.

Potrivit BBC News, decizia preşedintelui Calderon de a mobiliza Armata în lupta cu traficanţii de stupefiante a dus la moartea a peste 34.000 de persoane, din 2006 până în prezent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite