Ofiţerii români din Haiti nu au fost răniţi în cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre cei 21 de ofiţeri români aflaţi în Haiti pentru misiuni de menţinere a păcii sub egida ONU nu a fost rănit în urma seismului care s-a produs marţi în acest stat , a declarat pentru secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestor Marian Tutilescu.

Potrivit lui Tutilescu, miercuri dimineaţă, la scurt timp după producerea cutremurului, structurile ministerului au luat legătura cu toţi cei 21 de ofiţeri români aflaţi în Haiti, iar aceştia au raportat că nu au fost afectaţi în niciun fel de seism.

Mai citiţi şi:

Devastatorul seism din Haiti, urmat de mai multe replici

Puternicul cutremur din Haiti s-a simţit în Republica Dominicană

România are 21 de ofiţeri în MINUSTAH (Misiunea ONU din Haiti), 13 fiind din cadrul IGPR şi restul din poliţia de frontieră. Ei îndeplinesc misiuni pe întreg teritoriul statului Haiti.

Situat în capitala Port-au-Prince, sediul MINUSTAH a fost distrus în urma cutremurului cu magnitudinea de moment 7 care s-a produs marţi după-amiază în Haiti. Trupele misiunii încearcă să scoată persoanele prinse sub dărâmături, dar deocamdată nimeni nu a fost salvat, a declarat şeful misiunilor ONU de menţinere a păcii, Alain Leroy. El a spus că numeroşi angajaţi ai ONU sunt daţi dispăruţi în Haiti şi deocamdată nu poate fi furnizat un bilanţ al victimelor.

MINUSTAH staţionează în Haiti din iunie 2004 şi numără circa 11.000 de angajaţi, între care 7.000 de soldaţi şi 2.000 de poliţişti.

În sediul ONU de la Port-au-Prince lucrează în mod obişnuit între 200 şi 250 de persoane, dar seismul s-a produs la o oră (16.53 ora locală, 23.53 ora României) când mulţi dintre ei s-ar putea să fi plecat deja de la birou.

MINUSTAH mai dispune de o clădire în apropiere de aeroport, care serveşte drept bază logistică şi care a suferit de asemenea "uşoare stricăciuni".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite