Puternicul cutremur din Haiti s-a simţit în Republica Dominicană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puternicul cutremur de pământ de magnitudine 7 ce a lovit marţi vestul Haiti a fost resimţit cu o puternică intensitate în Republica Dominicană vecină, fără să facă pagube, au indicat autorităţile locale.

Epicentrul seismului, care s-a produs la 21.53 GMT, s-a aflat la 15 kilometri vest de Port-au-Prince, capitala Haiti, şi la 10 kilometri adâncime, potrivit Institutului geologic american (USGS).

Două replici puternice au avut loc la scurt timp după aceea. O primă replică de 5,9 s-a înregistrat la 17.00 ora locală, la şapte minute după primul cutremur, a precizat USGS, citat de AP şi AFP. O a doua replică de 5,5 a fost resimţită la 22.12.

Responsabilii dominicani nu au făcut comentarii asupra alertei la tsunami emise imediat pentru întreaga regiune a Antilelor de centrul american de alertă la tsunami din Pacific.

Haiti şi Republica Dominicană împart Insula Hispaniola.

Seismul a fost atât de puternic încât a fost resimţit până la Guantanamo (în Cuba), a indicat purtătorul de cuvânt al taberei de detenţie americane.

Pentru a măsura forţa unui seism, USGS utilizează "magnitudinea de moment". Pe această scară deschisă, un seism atingând o magnitudine de cel puţin 6 este considerat puternic.

La Petionville, periferie a capitalei, o clădire de cel puţin trei etaje s-a prăbuşit.

În clădire se aflau cel puţin două birouri private şi un tractor putea fi văzut acolo la câteva minute după seism pentru a degaja dărâmăturile în căutarea unor eventuali supravieţuitori.

Haiti a fost deja lovit de o serie de catastrofe naturale, mai ales de uragane mortale în 2008.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite