VIDEO O haitiană de 70 de ani a fost scoasă de sub dărâmături cântând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a fost găsită în viaţă la 7 zile de la puternicul seism/ 20 ianuarie
Tânăra a fost găsită în viaţă la 7 zile de la puternicul seism/ 20 ianuarie

O bătrânică în vârstă de 70 care a fost scoasă după o săptămână de sub dărâmăturile catedralei din Port-au-Prine din Haiti a început să cânte când a văzut echipele de salvare, anunţă AFP.

Update: O haitiană de 70 de ani a fost scoasă de sub dărâmături cântând

Sinistraţii din Haiti vor primi 100.000 de dolari de la şefii combinatului de la Galaţi


O bătrânică în vârstă de 70 care a fost scoasă după o săptămână de sub dărâmăturile catedralei din Port-au-Prine din Haiti a început să cânte când a văzut echipele de salvare.

Nevenindu-le să creadă că femeia a rezistat timp de o săptămână sub dărâmături fără apaă şi fără mâncare, membrii echipelor de salvare au început să plângă de emoţie.

"Este incredibil, nimănui nu îi venea să creadă că este vie", a povestit Sarah Wilson, de la ONG-ul britanic Christian Aid.

"Cânta" atunci când a fost scoasă de sub dărâmături de pompieri mexicani. "Toată lumea a aplaudat şi a aclamat-o" pe bătrână, a adăugat Wilson.

Această salvare ar putea, însă, să fie una dintre ultimele. Căutările au continuat marţi pentru alţi supravieţuitori, dar armata americană a avertizat că finalul acestei operaţiuni este aproape.

Update: Update 75.000 de morţi în cutremurul din Haiti, potrivit unui nou bilanţ

Seismul din 12 ianuarie, care a distrus Haiti, a provocat moarte a 75.000 de persoane, rănirea altor 250.000, în timp ce un milion au rămas fără adăpost, a anunţat marţi Direcţia protecţiei civile haitiene, citată de AFP.

Un bilanţ precedent era de 70.000 de morţi.

Citiţi şi:

Un timişorean trăieşte pe viu infernul din Haiti

VIDEO Jurnal din infernul din Haiti: „Morţii zac pe străzi“

VEZI AICI IMAGINILE TRIMISE DE INGINERUL TIMIŞOREAN, DIN HAITI

Povestea inginerului timişorean prizonier în infernul din Haiti FOTOREPORTAJ

VIDEO Emanuel Petruţ îi ajută pe haitieni


Primul jurnal din iad: „Patru zile de coşmar". Timişoreanul captiv în Haiti descrie dezastrul

O tânără haitiană în vârstă de 25 de ani a fost scoasă în viaţă şi în bună stare de sănătate de sub dărâmăturile unui supermagazin din Port-au-Prince, ieri seară, la şapte zile după seismul care a devastat acest oraş, transmite astăzi AFP.

Tânăra "este conştientă şi în bună formă. Ne-a dat chiar forţe tuturor pentru a o ajuta să iasă rapid", a declarat Thierry Cerdan, responsabil al ONG-ului francez "Salvatori fără frontiere", care, alături de pompieri haitieni şi o echipă americană, a avut nevoie de nouă ore pentru a o extrage pe haitiană dintre ruine.

Seismul din 12 ianuarie a surprins-o pe tânăra Hoteline Losama într-un apartament situat deasupra supermagazinului. Ea a rămas lungită sub dărâmături timp de şapte zile, în care nu a mâncat şi nu a băut nimic. Poziţia i-a permis însă să respire şi să facă unele mişcări.

Potrivit salvatorilor francezi, extragerea de supravieţuitori la şapte zile după seism este un fapt ieşit din comun, dar posibil. Totul depinde de starea lor medicală, de poziţia în care au fost prinşi între betoane, de accesul la apă şi hrană. Armata americană a avertizat marţi că sfârşitul căutărilor se apropie.

Seismul din 12 ianuarie în Haiti s-a soldat cu 75.000 de morţi, 250.000 de răniţi şi peste un milion de persoane rămase fără adăpost, a anunţat ieri Direcţia protecţiei civile haitiene

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite