Minerii blocaţi în Chile au trimis mesaje video familiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 33 de mineri din Chile blocaţi în subteran încă de pe 5 august, au realizat un filmuleţ de 25 de minute, în care fiecare a trimis un mesaj apropiaţilor.

Înregistrarea a fost arătată familiilor în particular, oficialii declarând că minerii au filmat locul în care aceştia trăiesc, mănâncă şi dorm de 20 de zile. Ei vor trebui să aştepte trei sau chiar patru luni de zile până când va fi forat un puţ cu un diametru de 66 de centimetri  prin care să poată fi scoşi la suprafaţă. În prezent, aceştia primesc medicamente şi hrană cu ajutorul unei sonde trimise la 700 de metri adâncime.

Nouă din cei 33 de mineri blocaţi în Chile ar putea fi prea graşi pentru a fi salvaţi

Minerii blocaţi într-o mină din Chile ar putea fi scoşi de Crăciun

Ministrul Sănătăţii a declarat că fiecare miner a pierdut în greutate circa 10 kilograme de când se află blocaţi în mină, însă deshidratarea rămâne principalul factor de risc.

Deşi iniţial oficialii au ezitat să îi informeze pe mineri că ar putea veni Crăciunul până vor fi eliberaţi, de teamă că aceştia ar putea înnebuni la aflarea veştii, până la urmă li s-a comunicat că salvarea lor ar putea dura mai multe luni. Deşi au primit vestea cu calm, este posibilă "o perioadă de depresie, angoasă şi stare proastă severă", a avertizat ministrul chilian al sănătăţii, Jaime Manalich.

Duminică dimineaţă, una dintre sondele care săpa în subteran pentru a găsi minerii a ajuns la 20 de metri de adăpostul aflat la circa 700 de metri sub pământ.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite