Ceauşescu, "Doctor Honoris Causa" al Universităţii din Nisa şi după 35 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ceauşescu a fost distins, în 1975, cu titlul de Doctor Honoris Causa
Nicolae Ceauşescu a fost distins, în 1975, cu titlul de Doctor Honoris Causa

Fostului dictator român nu i-a fost retrasă niciodată distincţia de "Doctor Honoris Causa" acordată în urmă cu 35 de ani de Universitatea din Nisa. Pentru că Ceauşescu  este în continuare distins de universitatea franceză, un deputat din Hexagon a refuzat titlul, notează publicaţia "L'Express".

Parlamentarul francez Lionnel Luca, membru al partidului de guvernământ UMP şi având rădăcini româneşti, a refuzat disticţia argumentând că aceasta şi.a pierdut semnificaţia dacă i-a fost acordată şi lui Ceauşescu, scrie "L'Express".

Citiţi şi:

Nicolae Pleşiţă a fost omul de legătură între Ceauşescu şi Carlos "Şacalul"

Faptul că fostul dictator român figurează, încă, cu titlul de "Doctor Honoris Causa" a fost recunoscut de purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ din Hexagon. Franţei, Caty Conraux.

Tatăl deputatului francez Lionel Luca a fost român. Aceasta a fugit de nazism şi apoi de regimul comunist instaurat la Bucureşti.

Ceauşescu a fost distins cu  titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universităţii din Nisa în 1975, când era considerat "băiatul rebel" al comunismului. Potrivit preşedintele Universităţii din Nisa, Albert Marouani, s-a încercat revenirea asupra acestei decizii pe 25 ianuarie 1990, însă regulamentul de funcţionare nu permite retragerea titlului.

Astfel, numele dictatorului român figurează în continuare pe lista Universităţii din Nisa cu persoanele distinse cu titlul "Doctor Honoris Causa", alături de economistul Oliver Williamson, care de curând a primit Premiul Nobel, sau de fostul secretar general ONU Boutros Boutros Ghali.

CITIŢI AICI O CAMPANIE ÎN EXCLUSIVITATE DESPRE CĂLĂII ŞI VICTIMELE TERORII CEAUŞISTE DIN DECEMBRIE 1989

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite