Revoltă pe Facebook după atentatul de la Oslo: “Ardeţi-l”, “spânzuraţi-l” pe Anders Behring Breivik

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai puţin de 24 de ore de la atentatele din capitala Norvegiei, suspectul principal arestat pe poliţie este, deja, hulit pe reţeaua de socializare Facebook. Comunitatea online a reacţionat rapid la evenimentele tragice de la Oslo, cerând "spânzurarea", "arderea" şi "moartea" lui Anders Behring Breivik.

UDPATE 14.10 Bărbatul arestat vineri pentru dublul atac din Norvegia, soldat cu moartea a 91 de persoane, a fost pus sub acuzare, a anunţat poliţia de la Oslo. Purtătorul cuvânt al Poliţiei norvegiene, Carol Sandbye, a declarat pentru BBC: "A fost pus sub acuzare pentru terorism. Tocmai ce au început să-i interogheze".

Citiţi şi editorialul "Norvegia: un Oklahoma City, nu un World Trade Center!"

Pe numele lui Anders Behring Breivik au fost stabilite două capete de acuzare pentru terorism, norvegianul considerat responsabil pentru atentatele de ieri din Oslo urmând să apară în faţa judecătorilor peste trei zile. Breivik riscă până la 21 de ani de închisoare.

Click pe imagini pentru a vedea GALERIA FOTO care prezintă coşmarul de la Oslo

image
image
image

Norvegianul în vârstă de 32 de ani a fost arestat aseară pentru atacul armat de pe insula Utoya, din apropiere de Oslo. Anders Behring Breivik, care a pătruns în tabăra de vară a tineretului din Partidul Laburist şi a împuşcat mortal cel puţin 84 de persoane, este cel care a pus la cale şi atentatul cu bombă din apropiere de sediul Guvernului, din centrul oraşului Oslo, unde au murit alte şapte oameni.

Citeşte şi:
FOTO El este teroristul arestat pentru împuşcarea a cel puţin 84 de persoane, în atacul armat din Norvegia

Deşi oficialii Poliţiei norvegiene nu au dat publicităţii numele suspectului arestat, presa locală a dezvăluit că este vorba de Anders Behring Breivik (foto). Totodată, în baza postărilor sale pe internet şi a anchetei în desfăşurare, presa a descoperit că norvegianul este este un fermier, "fundamentalist creştin", iar pe reţelele de socializare se descrie ca "singur" şi " conservator". Potrivit televiziunii TV2, suspectul este apropiat de mediile de extremă-dreapta şi avea două arme înregistrate pe numele său, între care o puşcă automată. Pe Twitter, ultima postare datează din 17 iulie, iar Anders Behring Breivik a scris: "O persoană cu credinţă este egală cu 100.000 de persoane care au doar interese".

Vestea primului atentat din istoria Norvegiei a generat reacţii violente şi în spaţiul virtual, tot mai multe pagini fiind create pe Facebook, unde utilizatorii, care îşi manifestă deschis "ura" faţă de Anders Behring Breivik, cer "spânzurarea", "arderea" şi "moartea" lui.

image

La nici 24 de ore de la incidentele de la Oslo, există pagini pe Facebook intitulate "Mori Anders Behring Breivik", "Ardeţi-l pe Anders Behring Breivik", "Spânzuraţi-l pe Anders Behring Breivik" şi "Îl urăm pe Anders Behring Breivik".

image

Peste 100 de pagini au fost create de la atentatul de ieri după-amiază, atât în limba engleză, cât şi în norvegiană. În timp ce câteva dintre ele au strâns doar câteva "like", altele depăşesc, până în prezent, peste 16.000 de "aprecieri virtuale".

Foarte mulţi internauţi au comentat pe paginile respective. Unii s-au declarat dezamăgiţi că nu există pedeapsă capitală în Norvegia şi că Anders Behring Breivik ar scăpa prea uşor doar în închisoare pe viaţă.

Mesajele au fost postate de cetăţeni de mai multe naţionalităţi, printre care se numără şi un român care a scris "Sper să mori încet şi în chinuri pe care nici nu le-ai visat! Norvegieni, România este alături de voi!" pe "Antifanpage: Anders Behring Breivik".

image

"Ar trebui să-ţi fie ruşine de tine, însuţi"

"Câţi oameni au murit! Din ce motiv?"

"Ce se va întâmpla cu lumea dacă un singur tip omoară atâţia tineri?"

"Trebuie pedepsit după cum merită!"

"Ce s-a întâmplat cu Norvegia? Oslo arată ca Bagdad!"

"Ce naibii ai făcut?! Idiotule! Nu începi să tragi în tineri indiferent cât de cretin ai fi!"

"Ars de viu în faţa mulţimii! Asta merită!"

image

Citeşte şi:
GALERIE FOTO Coşmarul din Oslo, în imagini

Atac cu bombă, fără precedent în Norvegia

EXCLUSIV O tânără româncă din Oslo, îngrozită de atentate: „Am fost în zona exploziei cu puţin timp înainte!"

FOTO Cum au ajuns caricaturile cu profetul Mahomed să stârnească furia musulmanilor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite