Un român închis în Franţa pe nedrept, deşi nu mai fusese niciodată acolo, a fost eliberat. Vezi incredibila poveste!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Murariu a fost eliberat vineri dintr-o închisoare din oraşul francez Lille, după ce a fost condamnat şi încarcerat pe nedrept timp de câteva luni.

Tribunalul din Lille a decis că lui Marius Murariu, în vârstă de 31 de ani şi originar din Botoşani, i-a fost furată identitatea.

''Este halucinant. Nimeni n-a fost capabil să vadă că un om trece drept altul de cinci ori'', a declarat avocatul Julien Bensoussan, citat de cotidianul francez La Voix du Nord.

Descoperirea s-a făcut în baza unei analize a Laboratorului ştiinţific interregional de poliţie (LIPS) din Lille care a stabilit din nou genotipul lui Marius Murariu. Astfel a apărut dovada că el nu corespundea deloc cu ADN-ul expediat din România către închisorile din Lille, scrie Agerpres.

Citeşte şi:

Botoşănean încarcerat pe nedrept într-o închisoare din Franţa

Botoşăneanul arestat în Franţa vine acasă şi dă în judecată statul român şi pe cel francez

În 2003,  la Lille şi Ronchin, a avut loc în miez de noapte o serie impresionantă de jafuri asupra unor maşini. Pe parbrizul uneia dintre maşini au fost găsite urme de sânge care au permis stabilirea unei amprente genetice Atunci se credea că îi aparţine lui Marius Murariu, un muncitor agricol din Botoşani.

În 2004, în absenţa sa, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

După şapte ani, în 24 mai 2011, Murariu a fost arestat în baza unui mandat european. După ce a fost închis câteva zile la Bucureşti, românul a fost transferat la Lille şi plasat după gratii.

A ieşit din închisoare cu cincizeci de euro în buzunar şi nimic mai mult

Marius Murariu n-a pus însă niciodată piciorul în Franţa, scrie Voix du Nord.

''Citind toate fişele penale, am constatat că cel care spunea că se numeşte Marius Murariu este un om mărunţel, de 1,63 m, în mod vizibil originar din Africa de Nord'', afirmă avocatul său Julien Bensoussan, adăugând că adevăratul Marius Murariu măsoară peste 1,90.

''Este uimitor că nimeni n-a remarcat niciodată nimic'', notează Bensoussan, care va sesiza şi Comisia însărcinată cu despăgubirea victimelor detenţiei abuzive.

Publicaţia franceză mai scrie că Marius Murariu a ieşit din închisoare cu cincizeci de euro în buzunar şi nimic mai mult.

''Este teribil. Franţa l-a condamnat în mod nedrept şi Ambasada României mi-a spus că n-a anticipat acest scenariu'', conchide avocatul Julien Bensoussan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite