FOTO Botoşăneanul, arestat pe nedrept în Franţa, vine acasă şi dă în judecată statul român şi pe cel francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, Marius Florin Murariu (32 de ani), încarcerat trei luni în Franţa fără să fie vinovat, ajunge în localitatea Răchiţi. Tânărul şi-a angajat avocat şi îşi va căuta dreptatea la CEDO. El a fost pus ieri în libertate şi este în drum spre casă. 

Vezi aici  filmul arestării fără probe!

Autorităţile franceze l-au eliberat  întrucât probele ADN au demonstrat că nu el este autorul furturilor şi tâlhăriilor comise în Franţa la începutul anului. „ Când au văzut că este nevinovat şi l-au ţinut închis atâta vreme, s-au oferit să îl aducă acasă peste 10 zile. Fiul meu nu a mai suportat să stea o clipă în Franţa după câte a pătimit şi a plecat spre ţară. Mi-a spus că îşi va vinde lănţişorul de aur ca să aibă bani de drum", a spus Lucreţia Murariu( foto jos) , mama tânărului care a trecut prin luni întregi de agonie şi a avut nevoie de spitalizare.

image

Familia tânărului şi-a luat deja un avocat şi va da în judecată statul român şi francez pentru nedreptatea făcută. Oamenii vor ca toţi să plătească. „ Inclusiv mascaţii vor răspunde. Ei l-au luat pe sus în primăvară , de acasă, ca pe ultimul infractor deşi fiul meu le-a spus că nu a fost vreodată în Franţa şi este o greşeală. Toţi trebuie să răspundă acum", a mai spus spus mama lui Marius Florin Murariu.

Casa de unde a fost ridicat tânărul

image

Cazul tânărului de 32 ani seamă izbitor de mult cu cel al dorohoianului, Claudiu Crulic, arestat pe nedrept în Polonia acum trei ani tot pentru un presupus furt. În cazul său eroare judiciară a fost demonstrată prea târziu când tânărul era deja mort de foame.  

În cazul lui MUarius Murariu s-a făcut dreptate înainte de a se întâmpla o altă tragedie. Tribunalul de Mare Instanţă din Lille, cel care  l-a condamnat în lipsă la doi ani de închisoare pentru nişte jafuri pe care nu le-a comis, a dispus eliberarea sa . Arestat în primăvară de trupele speciale din România şi dus în Franţa, Marius a trebuit să-şi dovedească nevinovăţia.

După trei luni de arest, autorităţile franceze au recunoscut că totul a fost o eroare juiciară. Probele ADN au demonstrat că botoşăneanul nu este autorul tâlhăriilor.

Mama tânărului a adunat dovezi pe care le va trimite la CEDO

image

Citeşte şi: 

Povestea tânărului mort de foame în Polonia ajunge pe ecrane: Vinovaţii nu au fost găsiţi! 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite