Botoşănean încarcerat pe nedrept într-o închisoare din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul este încarcerat în închisoarea Sequedin  din nordul Franţei
Românul este încarcerat în închisoarea Sequedin din nordul Franţei

Cazul botoşăneanului închis în Penitenciarul Sequedin a fost prezentat ieri pe larg de presa franceză. Marius N. (31 ani) a fost arestat în baza unui mandat european şi condamnat la doi ani de închisoare pentru jafuri pe care susţine că nu le-ar fi comis. Victimele au indicat că autorul jafurilor este un negru scund, iar românul nostru este alb şi înalt.

Potrivit publicaţiei „Nord Eclai“, botoşăneanul Marius N. (31 ani) care se afla la muncă în Franţa a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru „jafuri pe care este posibil să nu le fi comis“.

Vezi AICI ce scrie presa franceză

Botoşăneanul ar fi fost ridicat în baza unui mandat european de arestare de la domiciliul său din Botosani şi judecat apoi pentru comiterea unui jaf de judecătorii Înaltei Curţi din Lille pe baza unor probe ADN găsite pe parbrizul unei maşini.

Botoşăneanul, care este încarcerat în închisoarea Sequedin din Franţa, a deschis un nou proces pentru a dovedi că nu el este autorul faptelor pentru care a fost condamnat.

Marius N. este acuzat că a comis şase spargeri de maşini în 2003. Şoferii erau scoşi cu brutalitate din maşină şi jefuiţi. Potrivit presei franceze, românul vorbeşte puţin italiana şi asta pentru că înainte să ajungă în Franţa a lucrat ca agricultor în această ţară. Marius N. a fost ajutat de colegul său de celulă să redeschidă procesul. El i-a povestit colegului său despre nedreptatea pe care o trăieşte, iar acesta i-a scris avocatei sale despre cazul românului.

Avocata a spus că a fost surprinsă când l-a vazut pe botoşănean, pentru că în dosarul lui era vorba de un tânar nord-african de 1,63 metri, în timp ce el are 1,90 metri şi nu seamană deloc cu un nord-african.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite