Partidul maghiar Jobbik: "Vom stârpi infracţionalitatea ţigănească"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jobbik are tot mai mulţi simpatizanţi în Ungaria
Jobbik are tot mai mulţi simpatizanţi în Ungaria

Partidul maghiar de extremă dreapta Jobbik a obţinut locul trei la alegerile parlamentare din Ungaria , cu 16.7% din voturi. Jobbik promite că va rezolva problema "crimelor ţigăneşti".

Preşedintele Jobbik, Gabor Vona, a declarat, citat de New York Times: "Nu vom fim invizibili în Parlament cu aceste 17 procente. Vom avea iniţiative foarte noi şi spectaculoase. Vom lucra îndelung să găsim o soluţie la problema coexistenţei ţiganilor cu ungurii. Asta înseamnă să stârpim criminalitatea ţigănească"

Vona a mai precizat că maghiarii vor reprimi „mândria şi identitatea naţională". De altfel, printre cele mai importante elemente din campania Jobbik a fost autonomia naţională deplină pentru maghiarii din ţară şi din străinătate.

Revine "autonomistul" Viktor Orban: ce face UDMR cu Ţinutul Secuiesc?

Principalul partid conservator din Ungaria, Fidesz, şi aliatul său creştin-democrată KDNP au obţinut 52,76 la sută din voturi. Partidul Socialist s-a clasat pe locul al doilea, acumulând 19,3 la sută din voturi şi formaţiunea naţionalistă Jobbik a obţinut 16,7 la sută din voturi.

The Telegraph: Partidul de extremă dreapta Jobbik aminteşte de epoca fascistă din anii '40

Români, ţinta extremiştilor din Ungaria

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite