Italia îngenuncheată sub ger şi ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele buletine meteo confirmă previziunile Departamentului Protecţiei Civile: ger în toată regula. În Lombardia se aşteaptă temperaturi de minus zece grade ceea ce va conduce la dificultăţi de trafic.

Citeşte şi:
UPDATE 100 de maşini sunt înzăpezite în Caraş-Severin. Lista şoselelor blocate în ţară
SUA: Ninsori şi viscol pe coasta de est. Mai multe state au declarat stare de urgenţă
Temperaturi de -33.6 grade C în sudul Germaniei
Zeci de trenuri au fost anulate din cauza viscolul şi a ninsorilor abundente

La Bologna, un record de precipitaţii în ultimele ore: nivelul zăpezii pe străzi este de 30 - 40 centimetri, iar pe colinele apeninilor 60 până la 70 de centimetri. O asemenea cădere de zăpadă este şi motivul amânarii partidei de fotbal Bologna – Atalanta.

În zonele nordice, în regiunile Piemonte, Lombardia Emiglia Romagna şi Toscana se înregistrează dificultăţi în traficul feroviar si în transporturile rutiere.

Iarnă mediteraneeană nefirească

In dimineaţa aceasta au fost închise, până la ora prânzului, aeroporturile din Veneţia, Florenţa şi Bologna, timp necesar tratării pistelor cu antigel.

S-au înregistrat reduceri substanţiale de viteză la trenurile ce fac legătura între regiunile nordice ale Italiei.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii periculoase pe un carosabil fie acoperit cu zăpadă, fie îngeţat, iar pe autostrăzi se produc frecvente ambuteiaje.

Protecţia civilă va rămâne în continuare în alertă pentru următoarele două zile asupra cărora s-au extins previziunile valului de frig.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite