Guvernul francez: "Aşteptăm poliţişti din România să aresteze romii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a convocat o discuţie cu Guvernul din Hexagon referitoare la cionirile dintre poliţişti şi un grup de nomazi de la Saint-Aignan în care membrii Executivului de la Paris au cerut întăriri din România, după cum informează ediţia online a Deutsche Welle.

Responsabilii de la Paris au declarat scurt: "Să vină poliţişti din România!". Mai mult, membrii Guvernului francez au decis, miercuri seara, ca să expulzeze toate persoanele de etnie roma şi sinti aflaţi fără acte în regulă pe teritoriul Franţei şi închiderea taberelor ilegale.

Mai citiţi şi:

Ministrul francez de Interne neagă caracterul discriminatoriu al reuniunii “asupra problemelor de comportament ale unor nomazi şi romi"

Franţa cere o acţiune europeană împotriva delincvenţei romilor. “România este principala vizată”

Cotidianul parizian Les Echo a scris, joi, despre problemele create de romi în Hexagon. "În vreme ce toţi cetăţenii Uniunii Europene sunt liberi să circule în spaţiul Schengen, romii sunt supuşi unui regim special conceput pentru a permite o expulzare mai uşoară", se arată în cotidian, într-un ecou la cele 90 de minute de reuniune specială a principalilor responsabili francezi, sub comanda preşedintelui Nicolas Sarkozy.

Conform Deutsche Welle, Ministrul de Interne al Franţei, Brice Hortefeux, a precizat că toţi cei ce vor fi descoperiţi ca perturbatori ai ordinii publice sau tâlhari urmează să fie repatriaţi "cvasi-imediat" în România sau Bulgaria. În acest sens, Franţa aşteaptă poliţişti din cele două ţări, aproximativ 20 la număr, aceştia urmând să opereze în zona Parisului, unde se află concentrate mare parte dintre aceste tabere.

Conform ediţiei online a ziarului Le Monde, "romii sunt ţigani de origine română, bulgară şi central-europeană, reprezentând o minoritate" în rândul nomazilor francezi. În 2009, în mai bine de 10 000 de romi au fost expulzaţi înspre România. Dintre aceştia, 8 000 au revenit imediat în Franţa, conchide ziarul parizian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite