IMAGINI LIVE Atentat în Moscova: 35 de morţi, 130 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atentat sinucigaş a lovit luni cel mai tranzitat aeroport din Moscova, aflat la aproximativ 23 de kilometri depărtare de capitala Rusiei.

VIDEO/FOTO Atacuri teroriste şi explozii produse la Moscova în ultimii 30 de ani

MARILE ATENTATE DIN RUSIA: scurtă cronologie

ORA 20.15 Potrivit RIA Novosti, ar fi vorba despre un dublu atentat sinucigaş la aeroportul Domodedovo. Mai mulţi martori, citaţi de agenţia rusă, au declarat că doi terorişti s-au aruncat în aer când au început să apară pasagerii din zona de sosire a zborurilor internaţionale.

ORA 19.49 La spitalele din imediata apropiere a aeroportului Domodedovo au ajuns 63 de oameni.

FOTOGALERIE Primele imagini după atentatul de la Moscova

ORA 19.47 Reporterii aflaţi la faţa locului au declarat că printre victime s-ar afla şi cetăţeni străini din Marea Britanie, Italia, Franşa, şi Slovacia.

ORA 19.40 A fost găsit capul presupusului autor al atentatului comis la aeroportul Domodedovo. Este un bărbat cu figură de arab în vârstă de 30-35 de ani, a precizat o sursă din cadrul poliţiei citată de agenţia Interfax.

ORA 19.20 MAE condamnă atentatul terorist comis la Moscova. Până la această oră nu există informaţii oficiale despre existenţa unor cetăţeni români printre victime.

ORA 18.30 Potrivit unui nou bilanţ anunţat de autorităţi 35 de persoane au murit, iar cel puţin 130 au fost răniţi. 58 de oameni au fost transportaţi la cel mai apropiat spital, 46 dintre aceştia fiind în stare critică. Peste 100 de persoane au primit asistenţă de urgenţă la aeroport. 

ORA 18.15 Potrivit Interfax, trei persoane, suspectate că ar fi implicate în atentatul sinucigaş sunt căutate de autorităţile ruse, a declarat o sursă din poliţie.

ORA 18.10 52 de răniţi au ajuns la spital, 35 dintre aceştia sunt în stare gravă.

ORA 18.00 20 de răniţi sunt în stare foarte gravă.

ORA 17.48 Peste 80 de echipe de ajutor sunt la faţa locului şi duc răniţii la spital.

ORA 17.30 Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că "organizatorii atentatului sunt urmăriţi şi vor fi pedepsiţi".

ORA 16.56 Explozia s-a produs în zona de livrare a bagajelor de la terminalul pentru sosirea zborurilor internaţionale. Atacatorul se afla printre persoanele care aşteptau călătorii sosiţi cu zboruri internaţionale. Puterea exploziei echivalează cu cinci kilograme de TNT, anunţă Mediafax.

ORA 16.50 Noul bilanţ anunţat de RT, televiziunea rusă, este de 31 de morţi.

ORA 16.41 Agenţia de ştiri rusă RIA Novosti anunţă 23 de morţi şi peste 130 de răniţi, citând Ministerul Sănătăţii.

ORA 16.37 Metroul din Moscova şi aeroporturile Şeremetievo şi Vnukovo au fost plasate sub supraveghere sporită.

ORA 16.34 Agenţia de ştiri Itar-Tass anunţă că sunt cel puţin 20 de morţi, citând surse oficiale.

Explozia s-a produs în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovo, a anunţat agenţia Interfax. Potrivit AFP, în afara celor morţi mai sunt aproximativ 20 de oameni răniţi.

Aeroportul este folosit mai ales de către turişti şi de angajaţii din străinătate.

Cel mai recent atentat din Rusia a avut loc în martie 2010, când două femei sinucigaşe din Daghestan au detonat explozibili la metrou, omorând peste 40 de oameni.

Revenim cu informaţii.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite