MAE: Până acum nu există informaţii despre existenţa unor români printre victimele de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, într-un comunicat, că nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români în rândul victimelor atentatului terorist, comis luni, pe aeroportul Domodedovo din Moscova.

Ultimul bilanţ al morţilor, actualizat la ora 18.30 (ora României), indica 35 de morţi şi peste 100 de răniţi. Potrivit unui comunicat de presă al MAE, "până la această oră nu există informaţii oficiale în acest sens".

Citeşte şi:
IMAGINI LIVE Atentat sinucigaş pe aeroportul Domodedovo din Moscova

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul terorist comis astăzi la Moscova. MAE îşi exprimă regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi transmite întreaga sa compasiune familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic atentat", se arată în comunicat.

Instituţia precizează că Ambasada României la Moscova este în contact permanent cu autorităţile locale din Rusia pentru a verifica dacă printre victimele atentatului se află şi cetăţeni români.

Mesaj al preşedintelui Traian Băsescu

În contextul atentatului din capitala rusă, preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni seară, un mesaj de condoleanţe omologului său, Dmitri Medvedev.

Şeful statului a adresat, în numele poporului român şi al său personal, sincere condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, poporului rus şi familiilor victimelor atentatului, exprimând în acelaşi timp compasiunea şi regretul pentru producerea acestui cumplit atac terorist.

"În faţa unor astfel de acte absurde nu putem avea alt răspuns decât solidaritatea şi hotărârea de a continua lupta împotriva acestui cumplit flagel, terorismul. Dincolo de durerea pe care o produc, astfel de tragedii nu pot decât să ne unească, să ne apropie şi să ne convingă de justeţea politicii noastre antiteroriste", a precizat Traian Băsescu, în scrisoarea transmisă preşedintelui Federaţiei Ruse, potrivit unui comunicat de presă transmis de Preşedinţie.

Un atentat sinucigaş cu bombă, soldat cu zeci de victime, a fost comis, luni după-amiază, în zona de sosire a zborurilor internaţionale de la aeroportul Domodedovo din Moscova, a relatat agenţia RIA Novosti. Trei persoane, suspectate că ar fi implicate în atentat, sunt căutate de autorităţile ruse, a declarat o sursă din poliţie pentru agenţia Interfax.

Atacatorul kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în timp ce se afla printre persoanele care aşteptau călătorii, a declarat o sursă din poliţie citată de RIA Novosti. Bomba a avut o putere echivalentă cu cinci kilograme de substanţă explozivă TNT şi era umplută cu fragmente de metal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite