Zeci de mii de oameni s-au reunit la Montreal pentru a marca o sută de zile de proteste studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de persoane s-au adunat marţi în centrul Montrealului pentru o manifestaţie care marchează o sută de zile de conflict studenţesc în Quebec, conform unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

Adunaţi într-o atmosferă calmă, manifestanţii, studenţi şi sindicalişti, însă şi oameni de toate vârstele şi condiţiile sociale, intenţionau să denunţe în acelaşi timp legea specială adoptată vineri de guvernul din Quebec care restrânge dreptul de a protesta, informează Mediafax.

Legea îi obligă mai ales pe organizatorii manifestaţiilor de peste 50 de persoane să prezinte poliţiei cu cel puţin opt ore în avans traiectoria adunării, cu amenzi mari pentru cei care nu respectă aceste noi reglementări.

"Ne pare rău că guvernul Charest (premierul Quebec, Jean Charest, n.r.) a ales calea represiunii în loc de calea negocierii", a declarat unul dintre liderii studenţilor, Leo Bureau-Blouin.

"Totuşi, pentru a ne asigura că oamenii pot manifesta în legalitate (...) am înaintat o traiectorie (poliţiei) care vor cere oamenilor care ne urmează să o respecte pentru a permite cetăţenilor să protesteze în siguranţă", a adăugat acesta.

Citeşte şi:

Conflictul studențesc din Quebec duce la demisia ministrului educației

Indivizi necunoscuţi au devastat biroul ministrului Educaţiei din Quebec

Mii de studenţi au defilat în pielea goală pe străzile din Montreal, împotriva creşterii taxelor

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite