Conflictul studențesc din Quebec duce la demisia ministrului educației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul educaţiei provinciei francofone canadiene Quebec Line Beauchamp şi-a anunţat luni demisia după trei luni de conflict studenţesc fără precedent provocat de anunţul creşterii cu 82% a taxelor de şcolarizare pe şapte ani.

Ea a luat această decizie ca urmare a respingerii de către studenţi a unei propuneri a guvernului provincial pentru a pune capăt crizei, afirmând că şi-a pierdut încrederea în dorinţa liderilor studenţilor de a găsi o soluţie.

Line Beauchamp, vizibil emoţionată, şi-a anunţat decizia într-un briefing transmis în direct la televiziune: "Nu demisionez în faţa intimidării. Nu cedez în faţa vandalismului, a nesupunerii civile... Demisionez pentru că eu cred că nu mai fac parte din soluţie".

"După toate acţiunile guvernului, după toate eforturile noastre, am ajuns la concluzia personală că mi-am pierdut încrederea în dorinţa liderilor studenţilor de a găsi o adevărată ieşire din criză. Personal, în calitate de ministru al educaţiei, nu am reuşit niciodată să le fac un compromis. Deci, pentru mine, personal, fac un ultim compromis pe care îl pot face, cedez locul", și-a motivat ea alegerea.

Primul ministru al Quebecului, Jean Charest, care se afla alături de ea în momentul anunţului, a insistat asupra "alegerii personale" făcute de ministrul său şi a omagiat-o.

Demisia dnei Beauchamp are loc la începutul celei de-a paisprezecea săptămâni de grevă şi după manifestaţii care uneori au fost marcate de incidente violente.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite