Isle of Man, mai bine cotată decât SUA de agenţiile de rating

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Isle of Man face parte din clubul celor cu rating maxim, acordat de agenţiile S&P şi Moody's. După retrogradarea Statelor Unite, au mai rămas 15 astfel de ţări în toată lumea, plus mica insulă de pe coasta de vest a Marii Britanii.

Citiţi şi: Cel mai bogat om din lume a pierdut 8 miliarde de dolari într-o săptămână din cauza scăderii bursei

Retrogradarea SUA de către S&P, pentru prima dată în istorie, a surprins pe toată lumea, iar consecinţele sunt aşteptate abia luni, la deschiderea burselor. Noua evaluare de la maximul "AAA" la "AA+" este cu atât mai suprinzătoare, cu cât celealte două agenţii de rating au confirmat ratingul maxim al ţării, chiar dacă cu perspectivă negativă, notează CNN.

Citiţi şi: S&P scade ratingul SUA pentru prima dată în istotria agenţiei

Pe de altă parte, analiştii financiari susţin că decizia era de aşteptat, având în vedere că politicienii de la Washington au tergiversat două luni luarea unei decizii în legatură cu majorarea plafonului de îndatorare şi au ţinut o lume întreagă pe jar.

Citiţi şi: Cutremur de cinci grade pe pieţele financiare

Cele mai puternice trei agenţii de evaluare financiară din lume sunt Moody's, Fitch şi Standard&Poor's (S&P).

Mai jos, harta statelor lumii care au, în prezent, rating maxim. Insula Man şi Singapore nu sunt reprezentate grafic, fiind foarte mici.

image

Citiţi şi: În ciuda prăbuşirii Bursei de la New York, economia SUA a înregistrat o creştere neaşteptată a locurilor de muncă

Agenţiile de rating, anchetate de procurorii italieni

Isle of Man este o insulă dependentă, aflată sub controlul Coroanei Britanice din 1765. Este situată în Marea Irlandei, între Irlanda şi insulele Marii Britanii.

Are o economie bazată pe un nivel scăzut de impozitare. Serviciile bancare offshore, manufactura şi turismul sunt principalele activităţi economice. Îşi emite propria monedă care circulă liber alături de cele englezeşti sau scoţiene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite