Cacealmaua Fidesz zguduie forintul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două zile după declaraţiile alarmante ale unor lideri ai Fidesz, partidul care se află la conducerea ţării, cu privire la incapacitatea de plată care  ameninţă Ungaria, vicepremierul Mihaly Varga, economist şi secretar de stat la cancelaria primului ministru,  a afirmat că situaţia economică a ţării este consolidată.

Mihaly Varga a indicat şi că Ungaria se angajează să menţină deficitul bugetar la 3,8 la sută, aşa cum se convenise anterior cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Asemănarea făcută cu situaţia din Grecia, apreciere iresponsabilă, potrivit unor specialişti unguri şi străini în probleme economice, a avut consecinţe catastrofale, atât în Ungaria cât şi în străinătate.

Mai citiţi şi:

Victoria Fidesz, pe placul investitorilor

Alegeri în Ungaria/ Partidul Fidesz a obţinut o victorie zdrobitoare în primul tur al alegerilor

Promisiuni ce nu vor fi respectate

Ea a dus nu numai la prăbuşirea forintului dar şi la scăderea masivă a valorii euro în Europa. Se speră că, săptămâna viitoare, declaraţiile lui Mihaly Varga vor duce la reechilibrarea pieţii monetare.

Analiştii consideră că aceste declaraţii au fost determinate de imposibilitatea actualului guvern de a-şi respecta angajamentele din campania electorală privind reducerea impozitelor, dar şi de dorinţa de a relaxa constrângerile bugetare pentru a face mai multe cheltuieli sociale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite