Armata SUA îi cere pastorului Terry Jones să nu mai sprijine filmul ”Innocence of Muslims”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerul american cu rangul cel mai înalt i-a telefonat, miercuri, controversatului pastor Terry Jones pentru a-l îndemna să nu mai susţină filmul care a stârnit violenţe în Libia şi la Cairo, soldate printre altele cu moartea ambasadorului SUA în Libia, informează AFP.

Lungmetrajul "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor) este apărat de controversatul pastor Terry Jones care şi-a atras numeroase critici în trecut, mai ales după ce a dat foc unui exemplar din Coran şi s-a opus cu vehemenţă construirii unei moschei în apropiere de Ground Zero la New York, scrie Agerpres.

"În cursul unei scurte convorbiri telefonice", generalul Martin Dempsey, şeful Statului-Major interarme american, şi-a "exprimat îngrijorarea în legătură cu natura filmului, tensiunile pe care le-a generat şi violenţele pe care le-a provocat" şi i-a "cerut pastorului Jones să se gândească să retragă sprijinul acordat acestui film„, a făcut cunoscut într-un e-mail purtătorul de cuvânt al lui Dempsey, colonelul Dave Lapan.

Ambasadorul SUA în Libia, Chris Stevens, şi alţi trei diplomaţi americani şi-au pierdut viaţa marţi, în urma unui atac asupra consulatului american din Benghazi, ce a avut loc în timpul unor proteste violente faţă de difuzarea filmului amintit.

Realizatorul filmului "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor) este "răvăşit" şi se ascunde, a afirmat, miercuri, un consultant care a lucrat împreună cu el la lungmetrajul în cauză, informează AFP.

"Este răvăşit de moartea ambasadorului", a declarat Steve Klein, subliniind că a vorbit cu Sam Bacile la telefon mai devreme în cursul zilei, dar că nu ştie unde se află acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite