”Inocența musulmanilor”, filmul care a înfuriat Islamul și a dus la uciderea ambasadorului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul ”Inocența musulmanilor”, care a dus la proteste violente în Libia și în Egipt și a culminat cu uciderea la Benghazi a ambasadorului american în Libia, descrie viața profetului Mahomed într-o lumină diferită, evocând în principal temele homosexualității și ale pedofiliei.

Producția independentă este produsă și regizată de Sam Bacile, un dezvoltator imobiliar israeliano-american în vârstă de 56 de ani. Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, Bacile a declarat că a produs filmul pentru a scoate la iveală "ipocriziile" Islamului.

Potrivit unui cunoscut site de știri israelian, Bacile a adunat suma necesară producției filmului, respectiv cinci milioane de dolari, de la aproximativ 100 de filantropi evrei.

Filmul a fost turnat anul trecut, în California, distribuția numărând în jur de 60 de actori, iar echipa tehnică a fost formată din 45 de oameni.

Filmul îl înfățișează pe profetul Mohamed, lucru interzis în religia musulmană. Mai mult, Mohamed este portretizat ca homosexual și un susținător al pedofiliei.

O parte din film a fost postată în iulie pe YouTube, iar la câteva zile a fost tradusă în arabă. Proteste violente au început să se desfășoare în toată lumea după ce comunitatea musulmană a vizionat câteva scene din peliculă.

Marți, aproximativ 2.000 de manifestanţi egipteni s-au adunat în faţa ambasadei SUA din Cairo în semn de protest.

20 dintre protestatari au escaladat pereţii ambasadei şi au pătruns în incintă. Aceştia au dat jos drapelul american, după ce au încercat să-l rupă şi să-i dea foc.

Câţiva protestatari adunaţi în faţa ambasadei fluturau un steag negru pe care era inscripţionat următorul mesaj: "Nu există Dumnezeu, dar Allah şi Mohamed sunt mesagerii lui".

Marți seara, ambasadorul american în Libia, Christopher Stevens, şi trei funcţionari ai consulatului au fost ucişi la Benghazi, într-un atac al miliţiilor asupra consulatului, a anunţat miercuri un oficial libian.

Afganistanul a luat deja primele măsuri în ceea ce privește filmulețul de pe YouTube. Cetățenii afgani nu mai pot accesa site-ul, pentru a nu intra în contact cu filmul care îl insultă pe profetul Mohamed, informează abs-cbnnews.com.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite