Noul Duster: Ieftin sau nu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varianta de bază costă 10.500 de euro, însă opţionalele o vor scumpi
Varianta de bază costă 10.500 de euro, însă opţionalele o vor scumpi

În 1999, Dacia făcea pariu cu industria auto mondială că va lansa o maşină de 5.000 de euro. Loganul a apărut, însă, aproape nimeni nu a cumpărat acea versiune.

Nici chiar românii cărora echiparea respectivă le era adresată aproape în exclusivitate. Lumea a preferat să facă un efort financiar suplimentar şi să aibă pe maşină aer condiţionat, ABS şi alte accesorii fireşti pentru anii 2000. La fel se va întâmpla şi cu Duster.

Citiţi şi:

VIDEO Noul director Dacia vorbeşte despre plusurile şi minusurile Duster-ului
Comentariul săptămânii: Democraţie de teren

Dacia a demonstrat că poate fi IKEA lumii auto, realizând automobile simple, eficiente, cu preţ foarte mic, însă fără pretenţii mari. Cei care au văzut ieri maşina la salonul auto de la Geneva au remarcat cât de spartan este interiorul, faptul că versiuni­le standard nu au aer condiţi­o­nat nici măcar opţional, iar ESP este disponibil contra cost doar pe echiparea de top Laureat.

Nicio grijă, acea echipare de bază botezată chiar Duster va fi cumpărată de extrem de puţină lume. Cei mai mulţi români se vor orienta probabil spre modelul 4x2 în echipare Ambiance pe care vor monta cu siguranţă aerul condiţionat şi vopsea metalizată. De aceea, pentru majo­ri­ta­tea românilor Duster va costa 12.005 euro în versiune cu ben­zină, respectiv 13,155 euro în versiune dCi 85 CP.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite