Vosganian despre banii din Fondul Naţional de Dezvoltare: "Regret că BNR a uitat ce a făcut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanţe, Varujan Vosganian, a vorbit luni, la Money.ro, despre problema investiţiilor făcute cu banii din Fondul Naţional de Dezvoltare.

"Am folosit banii în lunile octombrie şi noiembrie şi la solicitarea, e adevărat, verbală, a Băncii Naţionale, pentru că în chestia asta nu se umblă cu hârtii. Regret faptul că Banca Naţională a uitat complet ce a făcut atunci. A uitat complet!", a declarat Vosganian, potrivit Hotnews.

Mai citiţi şi:

Dilema liberalilor: vot pe liste sau candidaturi individuale pentru noua conducere

Vosganian: "Legea salarizării unitare va fi reanalizată într-un nou guvern"

Oficialii BNR au răspuns luni că Banca Centrală "nu poate fi implicată în cheltuirea unor bani din Trezorerie. Cheltuirea lor implică o decizie. Iar decizia nu poate fi decât a Ministerului Finanţelor, în exclusivitate".

Curtea de Conturi a spus în raportul pe 2008, legat de investiţiile facute cu bani din Fondul Naţional de Dezvoltare, că sumele provenite din privatizări, adica 11 miliarde de lei, au fost folosite pentru acoperirea deficitelor din Trezorerie. În ceea ce priveste sumele utilizate efectiv pentru investiţii din FND, circa 500 de milioane de lei, Curtea de Conturi a sesizat nereguli si prejudicii.

Emil Boc a declarat la 10 martie 2010 că "Banii aceia din Fondul de Dezvoltare, 4 miliarde şi ceva de euro, in loc sa fie trimisi la investitii, ca de aceea am facut ptivatizari, i-a cheltuit guvernul liberal pe bonusuri, prime si pe cadouri electorale"

FND a fost înfiinţat în 2006, cu 11 miliarde de lei din privatizarea BCR şi alte privatizări. Acesşi bani trebuiau sa  fie folosiţi pentru investiţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite