Vacanţă de Crăciun la Locurile Sfinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul nu este o destinaţie accesibilă din punct de vedere financiar,dar ofertele de Crăciun sunt ceva mai ieftine, comparativ cu cele din restul anului. Pentru cei care doresc să viziteze Israelul de Crăciun, ofertele agenţiilor de turism din România pleacă de la 490 de euro şi includ excursii la principalele obiective religioase.

Israelul este o destinaţie destul de scumpă, ofertele din timpul anului având preţuri care pornesc, în general de la 650-700 de euro pentru un sejur. Însă cei care doresc să viziteze această ţară pot profita de ofertele de Crăciun care au început deja să fie promovate de agenţiile de turism de la noi. Spre exemplu, ofertele unor agenţii precum Alida Holiday, Europa Travel şi Christian Tour sunt reprezentate de pachete de Crăciun care cuprind şase nopţi de cazare în regim de demipensiune, transport cu avionul, masa festivă de Crăciun şi vizite la principalele obiective religioase şi istorice ale ţării.

Timişorenii pleacă o săptămână în vacanţa de iarna la munte cu doar 150 de lei

Un timişorean a făcut o enciclopedie cu destinaţii turistice şi impresii de călătorie

Patronii de pensiuni spun că drumurile proaste omoară turismul din Banat

Preţul ofertelor amintite este de 499 de euro de persoană şi, printre altele, turiştii vor vizita Ierihon, unul dintre cele mai vechi oraşe de pe Pământ, Capernaum, Marea Moartă, Ierusalim, Tel Aviv, Muntele Carmel, dar şi Tiberias, oraşul construit de Irod cel Mare în cinstea împaratului roman Tiberius. Mai mult, turiştii vor vizita şi Haifa, Cesareea, Muntele Tabor, Canna Galileii, Râul Iordan, Muntele. Fericirilor,Tabgha, Capernaum, Nazaret,
Ierihon, Hozeva, Ein Karrem, Bethleem şi Jafa.

ss

Pe lângă locurile binecunoscute ale Israelului, există aici şi numeroase biserici vechi, unele dintre ele construite în primele secole ale creştinismului, obiective mai puţin promovate, dar care încep să atragă tot mai mulţi turişti. Dintre acestea putem aminti Biserica Stella Maris din Haifa, Biserica Minunii din Cana Galileii, construită pe ruinele unei bazilici din secolul VI, Biserica Buna Vestire din Nazareth, care adăposteşte în subsol ruinele casei lui Iosif sau Biserica Sf. Ioan Botezătorul şi Biserica Naşterii Domnului din Bethleem.

Sfaturi de călătorie

Este foarte important să respectaţi obiceiurile religioase locale şi să fiţi atenţi la semnele stradale sau de pe diversele clădiri care vă atenţionează asupra unor eventuale interdicţii. Spre exemplu, evitaţi să faceţi fotografii în zona din faţa Zidului Plângerii, deoarece riscaţi să fiţi apostrofaţi de israelienii care se roagă acolo, în special de cei ultraortodocşi.
Dacă vă aflaţi în Ierusalim şi timpul vă permite, străbateţi Via Dolorosa, calea urmată de Iisus către Golgota. În prezent, strada reprezintă un adevărat bazar de unde puteţi cumpăra suveniruri pentru cei de acasă. Moneda naţională a Israelului este shekelul, însă veţi putea cumpăra din majoritatea locurilor şi plătind în dolari sau euro.

În drum către oraşul vechi puteţi face un scurt popas în Grădina Ghetsemani, locul în care a fost arestat Iisus de către romani, urmat de o oprire la ruinele oraşului lui David, localizate pe drumul către Zidul Plângerii, ultima rămăşiţă din cel de-al doilea temple evreiesc, distrus de romani în secolul I.

Conversaţi în engleză: Deoarece Israelul a fost protectorat britanic până în 1948, cei mai mulţi locuitori vorbesc limba engleză.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite