Rudele salariaţilor din energie au prioritate la angajare. Directorii Hidroelectrica dau vina pe o lege de pe vremea FSN-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă doi candidaţi dau concurs de angajare la Hidroelectrica şi ambii primesc aceeaşi notă, va fi acceptat cel care are o rudă angajată deja în cadrul companiei de stat, potrivit unei prevederi care datează din anul 1991.

Citiţi şi:

Concedieri blocate, între 10 şi 60 de salarii compensatorii pentru angajaţii companiilor energetice

Măsuri "de criză" la companiile de stat: Hidroelectrica vrea un autoturism "fiabil" cu tapiţerie din piele şi torpedou cu sistem de răcire

Iată ce se prevede în respectivul paragraf: „În cazul în care pentru ocuparea unui loc de muncă vor fi mai mulţi candidaţi cu rezultate sensibil egale, la concurs se va ţine cont de următorul aspect: candidaţii sunt membrii familiilor salariaţilor Hidroelectrica (soţ, soţie, copii)".

Contactaţi de „Adevărul", oficialii Hidroelectrica au declarat că prevederea cu „nepotismul" datează încă din 1991, dar compania de stat nu a apelat niciodată la ea. „Această prevedere există la nivel de ramură încă din 1991, dar Hidroelectrica nu este de acord cu ea. "Într-adevăr, dacă la un concurs se prezintă doi candidaţi şi ambii obţin aceeaşi notă, eu ar trebui să angajez, obligat de lege,  pe cel care are o rudă care lucrează în Hidroelectrica. Niciodată nu am făcut uz de această prevedere, pentru că nu a fost cazul", a declarat, pentru „Adevărul", Tudor Artenie, purtătorul de cuvânt al Hidroelectrica.

Mihai Groza, directorul filialei Oradea a companiei de stat, a explicat prevederea din contractul colectiv de muncă.

"Legat de Contractul Colectiv de Muncă, vreau să vă spun că acesta reprezintă un document oficial din 2006, iar prevederile articolului nr. 4 pct. 5 referitor la condiţiile de angajare sunt: la candidaţii cu rezultate sensibil egale la concurs se va ţine cont de următoarea ordine de preferinţă: a) salariatul este deja angajat în unitate sau în altă unitate a Hidroelectrica SA şi participă la concurs pe altă funcţie, b) membrii familiilor salariaţilor Hidroelectrica (soţ, soţie, copii) respectă valorile culturii organizaţionale ale Hidroelectrica, motivarea, promovarea, stimularea propriilor angajaţi, respectarea principiului de responsabilitate socială prin susţinerea valorilor tradiţionale ale familiei şi recunoaşterea importanţei acestora în dezvoltarea şi menţinerea trăsăturilor de caracter pe care dorim să le deţină salariaţii noştri", a declarat Mihai Groza, citat de Realitatea TV.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite