Măsuri "de criză" la companiile de stat: Hidroelectrica vrea un autoturism "fiabil" cu tapiţerie din piele şi torpedou cu sistem de răcire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucursala din Curtea de Argeş a producătorului de energie Hidroelectrica a anunţat ieri că vrea să cumpere două maşini în valoare de 332.049 lei (79.000 euro), pentru dotarea personalului tehnic şi administrativ cu "mijloace de transport fiabile".

Potrivit unui anunţ postat ieri pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, filiala Hidroelectriva vrea să achiziţioneze o maşină de teren în valoare de 209.070 lei (50.000 euro) plus TVA care să aibă tapiţerie din piele, computer de bord Premium cu display color şi torpedou cu sistem de răcire.

Citeşte şi:

Dinozaurii Moldovei de la stat sfidează criza

Hidroelectrica Curtea de Argeş doreşte ca autoturismul să aibă minim următoarele caracteristici:

- Motor diesel de minim 2,9 litri
- Tehnologie Common-Rail, emisie CO2 g/km max 197
- Putere minim 175 kw
- Cutie viteze 8 trepte, automata
- Tracţiune 4x4 permanent, treaptă de demultiplicare, blocaj diferenţial central cu control electronic al blocării, blocaj diferenţial spate
- Capacitate rezervor minim 95 de litri
- Servodirecţie reglabilă funcţie de viteză
- ESP, ABS
- Airbag pentru conducător auto şi pasager faţă, airbag lateral faţă, inclusiv airbag cap, airbag genunchi şofer
- ASR
- Aer condiţionat Climatronic control pe două zone de ventilaţie separat stânga-dreapta
- Radiosistem de navigaţie cu ecran color de minim 7,5 inch, hartă pentru România şi Europa de Est şi computer bord Premium cu display color.
- Duze spălare parbriz încălzite
- Torpedou cu sistem de răcire inclus
- Tapiţerie piele

Un al doilea autovehicul pe care Hidroelectriva vrea să îl achiziţioneze costă 122.979,32 lei ( 29.000 euro) plus TVA. Maşina este destinată transportului a cel puţin zece persoane, iar printre dotările minime solicitate se numără: geamuri antitermice în tentă verde, sistem de siguranţă pentru copii, spaţiu pasageri la uşile culisante şi pachet fumători.

Compania va organiza în 23 iunie o licitaţie deschisă pentru selectarea furnizorului celor două autovehicule.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică şi servicii tehnologice de sistem din România. Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi are peste 5.000 angajaţi.

Companiile de stat nu sunt supuse măsurilor de reducere a cheltuielilor înscrise în scrisoarea de intenţie pe care România o va trimite FMI, au afirmat guvernanţii la începutul săptămânii. Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a afirmat că Guvernul lucrează în prezent la un proiect de lege referitor la diminuarea veniturilor angajaţiilor din companiile unde statul este acţionar majoritar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite