Concedieri blocate, între 10 şi 60 de salarii compensatorii pentru angajaţii companiilor energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disponibilizările în companiile de stat sunt blocate din cauza salariilor compensatorii. Spre exemplu, dacă autorităţile ar da afară un angajat de la Hidroelectrica, Romgaz sau Poştă Romană, statul ar trebui să plătească pentru acesta zeci de salarii compensatorii.

Cei mai avantajaţi angajaţi în cazul unor disponibilizări sunt cei ai companiei Hidroelectrica. În această companie un salariat disponibilizat ar trebui să primească, timp de 4 ani în fiecare luna câte 4.000 de lei.

"Prin contractul colectiv de muncă se pleacă cu salarii compensatorii. în Hidroelectrrica sunt 48 de salarii ale salariatului", explică Decebal Sulea, lider de sindicat, informează Incont.ro.

Dacă se renunţă la serviciile lor, cei din Romatsa ar primi 60 de lefuri a câte 2.000 de lei, iar cei din Poştă Romană câte 30. Cel mai puţin din tot sistemul energentic ar primi oamenii de la Electrică, doar 12 salarii de câte 1.400 de lei.

Şi totuşi, de când a început anul şi până acum, peste 3.500 de angajaţi din companiile energetice au fost concediaţi. Desigur, au luat şi bonusurile aferente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite