Privatizarea Oltchim a fost AMÂNATĂ. Ofertele se pot depune până joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de privatizare a combinatulio Oltchim Râmnicu-Vâlcea a început cu stângul. Privatizarea a fost amânată, după ce termenul de depunere a ofertelor a post prelungit până joi, la ora 12.00, a anunţat Remus Vulpescu, preşedintele OPSPI.

Vulpescu a precizat că până joi, 22 septembrie, reprezentanţii FMI trebuie informaţi cu privire la începerea negocierilor cu investitorii.

"Termenul de depunere a ofertelor se prelungeşte până joi, 20 septembrie la ora 12:00. Documentele de participare depuse rămân valabile, iar cumpărătorii dosarului de prezentare şi ai caietelor de sarcini au dreptul să retragă documentele depuse până la data prezentei decizii, să completeze şi sau să continue depunerea de documente până la noul termen limită", a anunţat Vulpescu, potrivit Mediafax.

El a precizat că nu va mai fi posibilă o altă amânare pentru că până pe 22 septembrie autorităţile române trebuie să informeze Fondul Monetar Internaţional.

Citeşte şi:

Ultima zi pentru investitorii interesaţi de Oltchim. Străinii vor combinatul de la Râmnicu-Vâlcea

Cine sunt investitorii interesaţi de preluarea Oltchim

Dan Diaconescu a cerut suspendarea privatizării Oltchim

"După multiple amânări, statul român este într-un moment în care termenele limite nu mai pot fi amânate, anulate, sau tergiversate (...) Având în vedere că data limită anunţată iniţial pentru18 septembrie avea ca scop să dea posibilitatea autorităţilor române să informeze partenerii internaţionali şi că există un termen de informare a conducerii partenerilor internaţionali (...) o scurtă amânare este posibilă şi dorim în spiritul transparent al legalităţii şi al intereselor legale să acordăm o scurtă amânare în procedura de selectare a ofertantului câştigător pe baza preţului", a spus Vulpescu.

Companiile care reprezintă Gazprom au cerut amânarea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a analiza impactul litigiilor apărute în ultimele zile privind combinatul chimic, a declarat şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a cerut, săptămâna trecută, în instanţă, anularea hotărârii AGA de la Oltchim prin care s-a aprobat metoda de privatizare, care presupune şi preluarea unor datorii de 1,8 miliarde lei către AVAS.

În dimineaţa zilei de luni Diaconescu a mai depus la Tribunalul Bucureşti două cereri, care privesc anularea privatizării Oltchim şi suspendarea tuturor măsurilor de privatizare până la soluţionarea cererii de anulare a deciziei AGA.

Până la termenul limită care a expirat astăzi la ora 12:00, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu şi omul de afaceri Ştefan Vuza, prin două firme, Chimcomplex şi Aisa Invest.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite