Tănăsescu: FMI doreşte stabilitate financiară nu mărirea taxelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional nu doreşte mărirea taxelor a declarat astăzi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, înainte de convorbirile pe care delegaţia FMI condusă de Jeffrey Franks le poartă cu oficialii BNR. Potrivit lui Tănăsescu, nu se pune problema măririi fiscalităţii în perioada imediat următoare.

Reprezentantul României la FMI şi-a declarat comnvingerea că în 2011 economia României va înregistra o creştere de 1,5% "şi poate chiar mai mult" şi pentru că cifrele privind evoluţia economiei sunt bune şi chiar foarte bune, nu vor exista probleme cu livrarea ultimei tranşe din acordul cu FMI, transmite Agerpres.

Citiţi şi:

Mihai Tănăsescu: O viitoare colaborare cu FMI va pleca de la eficientizarea anumitor sectoare

Isărescu susţine prelungirea acordului cu FMI cu încă doi ani

Restructurarea companiilor de stat care înregistrează pierderi şi consolidarea stabilităţii financiare, sunt obicetivele care vor sta la baza viitorul acord dintre România şi FMI, unul de tip preventiv, a explicat Mihai Tănăsescu.

Viitorul acord ar putea să se întindă pe un termen de doi ani şi să fie în valoare de 3,6 miliarde de euro.

Actualul acord stand-by al României cu FMI este în vigoare până la începutul lunii mai 2011 şi este în valoare de 13,15 miliarde de euro, din care România a încasat 12,44 miliarde de euro.

România a mai încasat 3,5 miliarde de euro din împrumutul de 5 miliarde de euro de la Comisia Europeană şi 600 de milioane de euro din împrumutul de un miliard de euro de la Banca Mondială.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite