Isărescu susţine prelungirea acordului cu FMI cu încă doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este importantă suma viitorului acord cu Fondul Monetar Internaţional, ci continuarea reformelor structurale, care ar presupune o extindere a noii înţelegeri pe doi ani, este de părere guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu le-a spus economiştilor şefi din bănci că, dacă li se va solicita opinia, reprezentanţii BNR vor pleda pentru o înţelegere cu FMI şi CE pe doi ani, pentru a depăşi ciclul electoral 2012, au declarat surse bancare pentru Mediafax.

Guvernatorul a făcut câteva referiri la acordul FMI, dar a precizat la un moment dat că suma viitorului acord nu este importantă, scopul fiind continuarea acordului, au precizat acestea.

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, s-a declarat dispus să negocieze cu autorităţile române perioada pentru care se va încheia noua înţelegere.

La începutul lunii ianuarie, reprezentantul României la FMI Mihai Tănăsescu declara că România poate accesa de la FMI, prin noul acord, o sumă de aproximativ 3,6-3,7 miliarde euro.

Peste 30 de economişti din băncile comerciale au participat la întâlnirea de luni de la Clubul BNR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite