GDF Suez: Nu mai avem probleme cu presiunea gazelor în reţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea gazelor în reţelele GDF Suez, fostul Distrigaz Sud, este acum la nivelul normal atât în Bucureşti, cât şi în celelalte judeţe deservite de distribuitorul de gaze, potrivit unui comunicat al companiei.

CITEŞTE ŞI:

Alimentarea cu gaze a fost sistată în centrul Capitalei

E ger şi nu mai avem gaze, iar Guvernul se face că plouă

Gazele de import au ajuns 55% din consumul industriei, pondere istorică

"În urma notificării transmise ieri, 31 ianuarie, de către Distrigaz Sud Reţele, către Transgaz şi furnizorii de gaze naturale, au fost luate măsurile necesare pentru echilibrarea sistemului de transport, astfel încât, în prezent nu înregistrăm probleme de presiune în reţeaua de distribuţie a municipiului Bucureşti şi nici în celelalte judeţe.

Distrigaz Sud Reţele împreună cu Transgaz monitorizează în permanenţă presiunea gazelor naturale în principalele puncte de interconexiune a reţelei de distribuţie cu reţeaua naţională de transport a Transgaz",

Ei menţionează că ieri nu a fost sistată alimentarea cu gaze pentru clienţii din centrul Capitalei, ci "s-au înregistrat cazuri izolate de scădere de presiune care au condus la blocarea regulatoarelor, situaţii care pot apărea din cauza temperaturilor foarte scăzute şi care au fost remediate deja de către echipele de intervenţie ale Distrigaz Sud Reţele".

Aceasta deşi, ieri în jurul prânzului, ziarul "Adevărul" a primit informaţii potrivit cărora consumatorii din centrul Capitalei nu aveau gaze la aragaz încă din seara precedentă.

Ulterior, oficialii GDF Suez ne-au precizat că a fost vorba de cinci consumatori, iar problemele legate de presiunea scăzută au fost remediate.

Reprezentanţii companiei amintesc în comunicatul de astăzi că au respectat şi chiar au depăşit obligaţiile de înmagazinare a gazelor naturale pentru ciclul 2011-2012 şi au triplat cantităţile de gaze naturale din import.

Aceasta deşi ANRE a demarat controale la 24 de companii, printre care şi GDF Suez, care din primele verificări nu şi-au îndeplinit obligaţiile privind stocurile minime de gaze pentru iarnă.

CITEŞTE ŞI:

Ministerul Economiei: Consumul de gaze este la nivel istoric, dar înteruperile sunt accidentale. Nu există probleme în sistem

Transgaz a deconectat marii consumatori de gaze, pentru a fi asigurată alimentarea populaţiei

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite