Fostul ministru Daniel Dăianu, printre păgubiţii lui Cristian Sima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanţe Daniel Dăianu este unul dintre cei care ar fi pierdut bani din cauza fostului director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, dispărut de două săptămâni.

Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecută şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, tranzacţiile pe pieţele externe au fost operate prin WBS Holding, firmă deţinută de Sima şi înregistrată în Insulele Virgine Britanice. O altă ipoteză vehiculată este că Sima ar fi pierdut banii mai multor clienţi în urma acestor tranzacţii, cu grad ridicat de risc.

Daniel Dăianu a declarat, la Digi24, că a lucrat cu ambele firme de brokeraj ale lui Cristian Sima şi că până în data de 3 octombrie ar fi primit rapoarte financiare de tranzacţionare false.

Ne-am trezit ca şi alţii că avem pierderi foarte mari. Omul nu e de găsit, l-am căutat, nu am putut să vorbesc cu el. Rapoartele până în septembrie nu indicau nicio pierdere, e posibil ca acele rapoarte să fi fost false. Trebuie să se confirme de către cei care vor verifica faptul că nu mai există deloc bani. Trebuie recuperaţi banii", a spus Dăianu.

Acesta s-a declarat "negru de supărare". "Sunt foarte supărat. Ca şi alţii care au făcut plasamente, au mizat pe bunăcredinţa unor oameni", a adăugat el.

Potrivit acestuia, rapoartele tranzacţiilor sale, efectuate în dolari, au fost primite doar până la sfârşitul lunii septembrie şi nu consemnau nicio pierdere.

„Din 3 octombrie nu am mai primit niciun statement. Am încercat să vorbesc cu Sima, nu am dat de el. Nici Bursa de la Sibiu nu a putut da de el", a adăugat el.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început astăzi o investigaţie la sediul socieăţii de brokeraj WBS România, după ce au apărut suspiciuni că fostul acţionar Cristian Sima ar fi fugit cu banii firmei WBS Holding.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite